Rival Consoles po svém předělal legendární "Running Up That Hill" Kate Bush

14.01.2019 09:41 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Album "Persona" loni zaujalo nejednoho fandu elektronické experimentální hudby. Rival Consoles na něm prezentuje svůj konceptuální přístup k hudební tvorbě a zkoumá tváře lidských osobností. Nedávno byl Ryan Lee West, jak zní muzikantovo celé jméno, osloven magazínem FACT, aby se stal součástí série "RE:COVER". V té si redaktoři vybírají různé umělce s úkolem, aby po svém přepracovali skladbu svého oblíbence. Ryan si pro tento účel vybral song "Running Up That Hill (A Deal With God)" (jak zní celý název) Kate Bush, která ji natočila pro svou nahrávku "Hounds Of Love".

V krátkém úvodu zveřejněného videozáznamu West přibližuje, že je velkým fanouškem tvorby této hudební legendy a že si při přípravě vlastní verze všiml, že Kate tehdy využila podobných harmonických postupů (zejména vrstvení klávesových rovin), které dnes on sám využívá. Jeho verze ubírá na majestátnosti a vplouvá do syrové komornosti, dynamiku dotvářejí jednotlivé ambientní struktury, které Ryan staví na sebe. Nepřehlédnutelným momentem je úsek s klavírní linkou, která připomene základní melodii této nezaměnitelné písně.

Rival Consoles kromě "Persony" vydal i singl "Them Is Us", který byl součástí loňské série Adult Swim Singles. Kate Bush se loni připomenula vydáním svého kompletního katalogu v remasterované podobě.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY