"Bohemian Rhapsody" sklízí úspěchy u diváků, kritici však ohrnují nos

12.01.2019 17:40 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Skladba "Bohemian Rhapsody" se před nedávnem stala nejstreamovanější písní dvacátého století. Stejnojmenný biografický snímek u fanoušků a návštěvníků kin doslova žne velké komerční úspěchy. Ty byly nyní stvrzeny i ziskem Zlatého glóbu v kategorii Nejlepší dramatický film. Jedna vada na kráse by se však přece jenom našla - tak špatné recenze neměl za posledních 33 let žádné jiné podobně oceněné dilo.

Příběh kapely Queen a jejího frontmana Freddieho Mercuryho asi kritikům leží v žaludku. Podle serveru RottenTomatoes.com má průměr recenzí 62 %, hůř na tom byl až počin "Vzpomínky na Afriku" z roku 1986. Častokrát se však hodnocení publicistů a veřejnosti dost liší, v tomto případě téměř o třetinu - diváci filmu dávají 90 %. Vlasatý kytarista formace Brian May si připadá, jako by recenzenti na "Bohemian Rhapsody" vůbec nekoukali. "Chyba kritiků je v tom, že viděli pouze trailer namísto toho, aby se podívali na celý film," prohlásil.

Hodně zklamaná z hodnocení kritiků je také Lucy Boynton, která ve snímku hraje po boku hlavní hvězdy Ramiho Maleka. Ten cenu věnoval Brianu Mayovi a Rogeru Taylorovi a dodal: "Vy jste zabezpečili, aby zůstala autentičnost v hudbě, ve světě a v nás všech. Moc děkuju Freddiemu Mercurymu za to, že mi dal radost ze života. Mám tě rád, ty krásnej chlape."

Faktem však zůstává, že "Bohemian Rhapsody" se i přes rozporuplné recenze stal nejlépe vydělávající hudební biografií všech dob.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY