Na soupisku Brutal Assaultu přibyli třeba Voivod. A navrch jedna kauza

10.01.2019 15:25 - Jiří V. Matýsek | foto: Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz

Ještě více než sedm měsíců zbývá do čtyřiadvacátého ročníku festivalu Brutal Assault, který se každoročně koná v pevnosti Josefov u Jaroměře. Pořádající agentura Obscure ve středu zveřejnila další jména do čím dál tím více se rozšiřující soupisky. Té zatím vévodí například Anthrax nebo Carcass.

Radovat se mohou příznivci komplexně vystavěných skladeb a kytarového umění, do pevnosti se totiž vrátí Animals As Leaders, jedna z aktuálně nejoceňovanějších progresivně metalových skupin. S jednoduchou hudbou nepřijedou ani Francouzi Gorod, kteří technický přístup kombinují se svým death metalem. Na podobné záhrobní struny zahraje i polská jistota Decapitated. Vznešené epické melodie pak přivezou finští Ensiferum.

Významných posil se dočká pomyslná thrash metalová lavička: Vyzbrojeni novým albem, které se velmi často objevuje v žánrových žebříčcích nejlepších alb loňského roku, přijedou legendární Voivod, mladou krev zastoupí Violator z Brazílie či Švédové Dr. Living Death. Neotřelou exotickou akvizicí mohou být Zuriaake, kteří přivezou porci black metalu až ze vzdálené Číny. Ani příznivci aktuálnějších stylů nebudou ošizeni, mathcore nabídnou Car Bomb, svižný hardcore pak Slapshot.

Jména utěšeně přibývají, tentokrát žádné neubylo. Otazníky však visí nad tím, jak se pořadatelé popasují s faktem, že momentálně existují dvě kapely se jménem Batushka. A obě tvrdí, že jsou tou jedinou pravou.

O co jde? Tvůrce projektu a kytarista Krzysztof "Derph" Drabikowski totiž tvrdí, že vokalista Bartłomiej "Bart" Krysiuk odcizil veškeré přístupy na sociální sítě i jméno projektu, a původnímu tvůrci tak de facto znemožnil se značkou Batushka nakládat. Krysiuk je tak nyní ve vedení projektu a na sociálních sítích zveřejnil informaci, že v roce 2019 vyjde nové album a že pokračují další naplánované koncerty. Jenže, z pohledu druhé strany, se jedná o krádež a na Brutal Assault by tak potenciálně mohl přijet ukradený projekt. Do celé záležitosti už se zapojili i právníci.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY