Queen pokračují v žebříčkové krasojízdě, rádia si podmanila Ava Max

08.01.2019 18:45 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Ani po Vánocích neopadá zájem o filmový trhák "Bohemian Rhapsody", z čehož těží i jeho soundtrack. Queen podruhé porážejí Lucii a obhajují vítězství v albovém žebříčku. V rádiích se na trůně vyhřívá Ava Max, zpěvačka, která by mohla patřit ke kometám začínajícího roku.
Ava Max - Sweet But Psycho
© facebook interpreta
RÁDIA - Vypadá to, že se rodí nová popová hvězda. Pětadvacetiletá Ava Max už se svým singlem "Sweet But Psycho" zválcovala žebříčky ve Velké Británii, Švédsku, Německu, Belgii, Norsku a mnoha dalších zemích. Nyní ovládla i českou rádiovou hitparádu. Na debutovou desku této americké dcery albánských imigrantů si zatím musíme počkat. Pokud ale budou další skladby stejně tak chytlavé jako aktuální hitovka, jistě o ní neslyšíme naposledy.

Na dvojku klesla LP, která s "Girls Go Wild" dál úspěšně propaguje svou aktuální desku "Heart To Mouth". Tu jsme ocenili titulem Album týdne. Pokud byste zatoužili po vstupence na některý z jejích dvou květnových koncertů ve Foru Karlín, máte smůlu. Obě vystoupení jsou již vyprodána. Vlastně se není čemu divit, po lístcích na Lauru Pergolizzi se zatím zaprášilo při všech jejích zdejších zastávkách. Až se divíme, že si pořadatelé tentokrát netroufli na větší prostor.

Zpět na stupně vítězů se vyšvihl George Ezra. Britský písničkář minule po sérii výher se "Shotgun" klesl až na číslo pět, nyní mu ale dramaturgové znovu přáli a poslali ho na bronzový stupínek. Asi netřeba znovu dodávat, že i tento oblíbenec českého publika se k nám v květnu opět vrátí. Vstupenky do Tipsport arény ještě seženete.

Pozici nejhranější domácí kapely si minule užili nadaní Like-it, kteří zabodovali se songem "Nádech", tento týden už je ale opět na vrcholu stálice jménem Mirai. Skupina za poslední dva roky nenechala dramaturgy vydechnout a neustále je zásobovala hitovými melodiemi z debutového alba "Konnichiwa". Aktuálně bere pětkou s "Chci tančit". Už tento týden navíc vychází nový singl "OTCHI" z připravované druhé řadovky, buďme tedy zvědaví, jak si povede.

A novinky? Klasická lednová bída. V žebříčku najdeme jednu jedinou, a navíc na úplném chvostu. Sté místo si připisuje superskupina LSD, ve které se sešli Labrinth, Sia a Diplo. Skladba "Thunderclouds" sice vyšla už v srpnu, ale buďme rádi, že si ji naše rádia vůbec všimla.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Ava Max - Sweet But Psycho
  2. LP - Girls Go Wild
  3. George Ezra - Shotgun
  4. Black Eyed Peas - Big Love
  5. Mirai - Chci tančit
  6. Dean Lewis - Be Alright
  7. The Faim - Summer Is A Curse
  8. Like-it - Nádech
  9. Zedd & Elley Duhé - Happy Now
  10. Xindl X - Dřevo


Queen - Bohemian Rhapsody (soundtrack)
© facebook interpreta
ALBA - Queen se dál vezou na vlně mimořádného úspěchu filmu "Bohemian Rhapsody". Jeho soundtrack přidává druhý týden v čele, navíc si snímek čerstvě podmanil udílení Zlatých glóbů. Triumfoval v kategorii Nejlepší drama, k tomu získal Rami Malek cenu za Nejlepší mužský výkon. Také díky tomu má album našlápnuto na vrcholu ještě nějakou dobu setrvat. Dodejme, že Mercury a spol. mají navíc ještě na čtvrtém místě remasterovanou výběrovku "Greatest Hits".

Ani na dvojce se nic nemění, zájem posluchačů si nadále udržuje Lucie. I když recenze na desku "EvoLucie" nebyly vyloženě nadšené, většina se shodla v tom, že po šestnáctileté odmlce mezi řadovými alby si kapela ostudu neuřízla. Fanoušci mají zjevně stejný názor. Připomeňme, že čtveřice muzikantů se po loňském halovém turné letos s novinkami představí i v o něco menších městech.

Bronz potvrzuje, že hip hopu se u nás daří čím dál tím víc. Loni se do čela žebříčku dostalo hned několik rapperů, včetně tváří labelu Milion+. Ten vydal koncem roku společnou nahrávku "Krtek Money Life", která si ze sedmičky polepšila na trojku. Maximem této desky zůstává druhá příčka z úvodního týdne po vydání.

Zbylé pozice první desítky si rozebraly především stálice. Imagine Dragons s "Evolve", Lucie Vondráčková s titulem "Růže", Ed Sheeran s "Divide" nebo Lady Gaga a Bradley Cooper se soundtrackem "A Star Is Born". Také toto duo zazářilo na Zlatých glóbech - hit "Shallow" byl vyhlášen Nejlepší filmovou skladbou.

Do popředí se vracejí i Paulie Garand a Kenny Rough s "DANK" a po dlouhé době také Jaromír Nohavica se zatím poslední řadovkou "Poruba". Naopak vděčné vánoční dárky, kterými byly novinky Zaz či Lenky Filipové, už Top 10 opustily.

Ač začala okurková sezóna, do pořadí promluvilo několik čerstvých alb. Vzešly od slovenských sousedů. Rapper DMS se s "Prepáčte" probojoval na sedmnáctku a zpěvačka Sima se s "Podle seba" usadila na šestadvacítce. Pětasedmdesátý post si přivlastnil Zayo, člen Haha crew, který je prý "Navždy mladý".

Top 10 - alba:
  1. Queen - Bohemian Rhapsody O.S.T.
  2. Lucie - EvoLucie
  3. ▲ Milion+ - Krtek Money Life
  4. Queen - Greatest Hits (Remastered)
  5. Imagine Dragons - Origins
  6. Lucie Vondráčková - Růže
  7. Ed Sheeran - Divide
  8. Lady Gaga & Bradley Cooper - A Star Is Born O.S.T.
  9. Paulie Garand x Kenny Rough - DANK
  10. Jaromír Nohavica - Poruba

    Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 1. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY