Honorace žánru aggrotech Aesthetic Perfection vystoupí v Praze. Pódium jí rozehřejí Priest a Amelia Arsenic

07.01.2019 18:46 - Ondřej Michal | foto: facebook interpreta

Jednou ze zásadních kapel současné tvrdé elektroniky je americké uskupení Aesthetic Perfection. Skvělou zprávou pro fanoušky je, že se na seznamu zastávek evropského turné objevila i česká metropole. Koncert se uskuteční v neděli 28. dubna v klubu Rock Café.

Aesthetic Perfection vznikli na přelomu tisíciletí a okamžitě se přihlásili ke stylu aggrotech. Tváří formace je zpěvák a hudebník Daniel Graves, který na sebe při koncertech svojí živelností strhává zaslouženou pozornost. Svým hlasovým rozsahem zvládne z industriálního chrčení přejít až do procítěného melodického zpěvu hodícího se spíše pro synthpop.

Od počátečního vystupování v malých klubech se Aesthetic Perfection postupně propracovávali do čím dál větších koncertních sálů. K zásadnímu zlomu došlo vydáním alba "A Violent Emotion", které je vyhouplo na post celebrit žánru. V současné době patří k největším jménům, která tvrdá elektronická hudba nabízí.

Další premiérou toho večera bude vystoupení party Priest navazující na tvorbu multižánrových Ghost. S tvářemi ukrytými pod kožené masky s ocelovými ostny pražskému publiku ukážou, jak by vypadala swingers party Depeche Mode s Ultravox v sadomasochistickém salónu.

Třetí na seznamu je zpěvačka, skladatelka a módní návrhářka Amelia Arsenic známá pod nickem DestroyX. Po řadě let působení ve formaci Angelspit se rozhodla vydat vlastní cestou. Publiku nabídne osobitý mix dark electra, industrialu a electro punku.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY