Adam Ďurica se Simou Martausovou dali "Holubičke" vánoční podtext

10.12.2018 15:04 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Není to tak dávno, kdy Adam Ďurica představil nové řadové album "30" a natočil videoklip k písni "Holubička". Text k ní napsala Sima Martausová. Tím povětšinou příběh jednotlivých skladeb končí. Ne však tady. Nahrávka se dočkala nového aranžmá, ve kterém si Martausová také zazpívala. Duet za doprovodu Symfonického orchestru Slovenského rozhlasu zazní v připravované pohádce RTVS "Vianočné želanie", kterou na Štědrý večer odvysílá její první program. Režisér Peter Bebjak do hlavních rolí obsadil Richarda Autnera, Csongora Kassaie, Juditu Hansman či Lukáše Vaculíka.

Martausová ze začátku ani nechápala, proč napsala skladbu s mužským textem, ale když se jí Ďurica ozval, jestli by pro něj neměla nějakou píseň, sáhla okamžitě po ní. Jakmile se zpěvák do textu začetl, hned ho začaly napadat melodické linky. A když mu pak dorazila na stůl nabídka od veřejnoprávní televize, ani na chvíli nezaváhal a po domluvě se Simou zapracovali na nové symfonické verzi skladby. Některé části textu přepsali, a tak mohl vzniknout duet.

Instrumentaci si vzal na starosti Adrián Harvan, Symfonický orchestr Slovenského rozhlasu hrál pod dirigentskou taktovkou Adriána Kokoše. "Když nám pustili píseň 'Holubička' v upravené verzi se symfonickým orchestrem, měl jsem husí kůži po celém těle. Je neuvěřitelné jak se vyvíjí příběh téhle skladby. Jsem nadšený," rozplývá se Ďurica a Martausová dodává: "Mám z toho velkou radost a je pro mě ctí, že jsem se mohla podílet na takovém krásném díle. Symfonická verze 'Holubičky' je podle mě nádherná. Aďo Havran to krásně zaranžoval, a když jsem to poprvé slyšela, byla jsem dojatá. Věřím, že se písnička i pohádka budou líbit a potěší lidi."

Nová verze skladby její příběh rozšiřuje a prohlubuje. První polovina přání Simy Martausové bude určitě splněna - dáváme 8/10 -, jak dopadne pohádka, uvidíme na Štědrý den.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY