Lenny předvedla ve Foru Karlín show světového formátu

02.12.2018 11:32 - David Böhm | foto: Vojta Florian / musicserver.cz

Před zraky tří tisíc natěšených fanoušků ukončila Lenny v pražském Foru Karlín své podzimní turné MMXVIII ve velkolepém stylu. Svůj zatím největší sólový koncert kariéry pojala jako nápaditou audiovizuální show, která přinesla několik překvapivých momentů. Předskakovali No Distance Paradise.

Live: Lenny

místo: Forum Karlín, Praha
datum: 1. prosince 2018
setlist: Enemy, Lover, Alive Enough?, Bones, Burger Beat, Stranger, Next To Me, Standing In The Corner Of Your Heart, Release Me, Letter To You, Say Something, Fun, All My Love, Ghosts, Maneater, Home, Hell.o
Fotogalerie

Ještě před nástupem hvězdy večera dostali za úkol rozehřát publikum No Distance Paradise. V roli předskokana LP, taktéž ve Foru Karlín, šlo chlapcům vytknout snad jen špatné ozvučení. Nic takového se tentokrát nekonalo, a tak si člověk mohl naplno užít vynikající hlasový projev Marcela Procházky za doprovodu oldschoolového indie-rocku. Kapela odbourala počáteční ostýchavost publika skvěle a současně nalákala na poslech desky "Pieces". Předskokanství zvládnuté na jedničku.

Lenny, Fórum Karlín, Praha, 1.12.2018
© Vojta Florian / musicserver.cz
Stejnou známku by si Lenny zasloužila za příchod na pódium. Všímavý divák mohl při jeho efektním odpočítávání pochytit náznaky melodie singlu "Enemy", který se o několik chvil později rozezněl. Na co se ale soustředit? Na poskakující zpěvačku, tunu bílých konfet, nebo exkluzivní projekci laděnou do retro her na několika obrazovkách? Takto dechberoucí, ale zároveň nijak velkohubý nástup u nás nemá obdoby. Prostor interpretce, zdá se, svědčí, na stagi jí je opravdu plno.

Rozhodně si ale poradí i bez honosné projekce, jak ukázala vzápětí se skladbou "Lover", ve které dává na odiv svůj charakteristický chraplák. To samé platí i pro následující "Alive Enough?", při níž představila drobné překvapení, a to dvoučlenný minisoubor dechových nástrojů. Jednoho až překvapí, jak taková úprava aranží dodá písním úplně jiný nádech. Rozpoznat ze začátku třeba takovou "All My Love" dalo celkem zabrat. Podobná maskování přidávala vystoupení na zábavnosti.

Již s minulým turné sklidila Lenny úspěch za změnu lokace v průběhu show. Došlo k ní i tentokrát. Nyní si doprostřed sálu k pianu nesedla sama, ale přizvala si k sobě cellistku Terezii Kovalovou. Svým muzikanstkým umem dojaly tři tisíce přihlížejících baladami "Release Me" a "Letter To You". Při třetí společné skladbě, coveru "Say Something" z repertoáru A Great Big World a Christiny Aguilery, se bohužel dostavil dojem natahování. A ten setrval ještě několik momentů po návratu na hlavní stage. Muzikantsky nešlo vůbec o nic škodlivého, nadšení z první půlky koncertu se však ne a ne vrátit.

Lenny, Fórum Karlín, Praha, 1.12.2018
© Vojta Florian / musicserver.cz
Přece jen se ale zadařilo. Tak silný je totiž "Maneater", doposud nevydaný song s odzbrojujícím refrénem. Turné MMXVIII sloužilo také jako lákadlo na novou desku, kterou Lenny připravuje na příští rok spolu s německou pobočkou vydavatelství Universal Music. Zazněly tak ještě tři další novinky, které spojují chytlavé elektronické prvky. Vypíchněme třeba "Next To Me", při jejíž prezentaci za projekce evokující zatmění Měsíce vypadala Lenny naprosto kouzelně. Vyloženě rocková podivnost s neznámým názvem si mezi všemi odehranými písněmi hledala místo jen těžko, proto se nechme překvapit, jak zapadne na album.

Jako přídavek skvěle posloužil aktuální singl "Home" s originální projekcí smutně vypadajícího paneláku. Nesměl chybět ani hit "Hell.o", který se dostal až do Itálie. "Při koncertech mi jde hlavně o vzájemnou výměnu energie s lidmi, o to, aby se cítili dobře," nechala se slyšet Lenny. Nezbývá než konstatovat, že se jí to podařilo. S druhou plnohodnotnou nahrávkou se jistě příště povede vymýtit zmíněnou ospalejší část. A zda i tentokrát zvládne své vystoupení posunout o level výše? Už teď se těšíme, až to budeme moci posoudit!



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY