V lednu přijede do Prahy hned trojice atmosférických black metalových projektů

03.11.2018 16:05 - Jiří V. Matýsek | foto: facebook interpreta

Malým svátkem pro všechny příznivce trochu jiného black metalu, toho méně hrubého, zadumaného a atmosférického, se může stát 19. leden příštího roku. Toho dne si totiž dají v pražském Futurum Music Baru sraz hned tři zástupci této metalové větve. Švédské Draconian na turné doprovodí Rakušané Harakiri For The Sky a mezinárodní banda Sojourner.

Draconian brázdí pódia už od roku 1994, ale svůj debut "Where Lovers Mourn" vydali až po devíti letech působení. Za tu dobu se jejich výraz od black metalové hrubosti posouval spíše do melancholičtějších poloh doom metalu a gothic rocku. Charakteristickým prvkem zvuku kapely je dvojice vokalistů - Anders Jacobsson se stará o hrubou, metalovou část, o jemnější tóny jej doplňuje zpěvačka Heike Langhans. Jejich poslední nahrávkou je "Sovran", která vyšla před pěti lety.

Jedním z pozoruhodných jmen letošního festivalu Brutal Assault byli Harakiri For The Sky. Na svém kontě mají čtveřici nahrávek, přičemž ta poslední "Arson" vyšla letos. V jejich hudbě se mísí čistě blackové pasáže s melancholií post-metalu a post-hardcoru a dohromady vytváří silně atmosférický a působivý celek.

Posledním do party jsou Sojourner, jejich členové pocházejí ze Švédska a Nového Zélandu. Jejich barvitá hudba se opírá o témata, jako je příroda a nadpřirozené fantastické světy, a své rozsáhlé epické kompozice zatím shrnuli na dvojici dlouhohrajících alb.

Koncert pořádá Obscure Promotion a vstupenky jsou již v prodeji na webu pořadatele.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY