Hudba ze "Zrodila se hvězda" pořád vládne žebříčkům, v rádiích se na vrchol prodral George Ezra

01.11.2018 19:54 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

George Ezra si může po vyprodaném koncertě v pražském Foru Karlín odškrtnout další úspěch u českého publika. Singl "Shotgun" si podmanil zdejší rádiový éter. Albům nadále dominuje dvojice Lady Gaga a Bradley Cooper. Soundtrack "Zrodila se hvězda" přidává druhý triumf.
George Ezra - Shotgun
© facebook interpreta
RÁDIA - George Ezra u nás momentálně válí. Britský písničkář minulý týden zaplnil Forum Karlín a příští rok v květnu se k nám vrátí do ještě prostornější Tipsport arény. A k tomu se singl "Shotgun" stal nejhranějším v éteru. Dorovnává se tak Ezrově průlomovému hitu "Budapest", který vyhrál žebříček v roce 2014.

Nenápadně se už na dvojku posunul Australan Dean Lewis s "Be Alright", minule šestý. A nejhranější domácí skladbu má Lipo. Liberecký rapper slaví úspěch se singlem "Svoboda", který je nově bronzový. Velký podíl na tom jistě má i Marcell, který nazpíval refrén.

Aktuální kolo českým, potažmo slovenským hitům obecně přálo. V Top 10 jich najdeme rovnou pět. Na šestku povyskočil slovenský Peter Bič Project s emotivní baladou "Where Did You Go". Je vidět, že skupina je pro posluchače zajímavá i po výměně zpěvačky. Zpět do popředí se vracejí sedmý Marek Ztracený a "MinuLost" a osmí Kryštof s "Naviděnou". Devítku bere společná píseň "Za 100 let" oslavující výročí naší republiky.

A to už si na první desítku brousí zuby i Xindl X. "Dřevo" obývá jedenáctý stupínek. Zato OneRepublic zažili hrozivý propad. S "Connection" minule vedli, ovšem nyní je registrujeme až na čtyřicátém čtvrtém řádku.

Nejvyšší novinky jsou z ranku taneční hudby. The Chainsmokers sídlí na jedenašedesátce se "Side Effects", o místo níž bodují Ofenbach zásluhou "Paradise". Z domácí scény zaujali dramaturgy Mandrage (76. "Endorfiny"), Celeste Buckingham (80. "Immature") nebo Lucie Vondráčková (83. "Paralelní světy").

Top 10 ČR - rádia:
  1. George Ezra - Shotgun
  2. Dean Lewis - Be Alright
  3. Lipo feat. Marcell - Svoboda
  4. Jonas Blue - Rise (feat. Jack & Jack)
  5. Bastille - Quarter Past Midnight
  6. Peter Bič Project - Where Did You Go
  7. Marek Ztracený - MinuLost
  8. Kryštof - Na viděnou
  9. ▼ Za 100 let - Za 100 let
  10. Ed Sheeran - Happier


Lady Gaga & Bradley Cooper - A Star Is Born Soundtrack
© facebook interpreta
ALBA - Hvězda pořád svítí. Lady Gaga a Bradley Cooper se filmem "A Star Is Born" postarali nejen o hit kin, ale i o albový bestseller podzimu. Soundtrack vévodí žebříčku podruhė a stále je nejžádanější i v USA a Velké Británii. Kromě toho se daří také ústřednímu duetu "Shallow", který opět vede český žebříček digitálních singlů a v Británii se stal zpěvaččiným pátým hitem #1.

Na dvojku si polepšili Lvcas Dope a DJ Wich se společnou deskou "Diamant". Hiphopové duo minule startovalo v první desítce po pouhých dvou dnech od vydání, takže se dal vzestup předpokládat. A bronz je také rapový, na krk si ho může pověsit Eminem s "Kamikaze".

A hiphopovým úspěchům tím není konec. Na sedmičku se probojovala společná deska labelu Ty Nikdy. Jmenuje se "Akta X" a vystupují na ní Paulie Garand, Rest, Idea, MC Gey další tváře tohoto vydavatelství.

Patnácté místo obsadil soundtrack k očekávanému filmu "Bohemian Rhapsody", který připomíná legendární skupinu Queen a jejího frontmana Freddieho Mercuryho. Do kin vstupuje právě v těchto dnech a mezi kritiky vzbuzuje celkem kontroverzní reakce. Na Metacritic má zatím v průměru recenzí jen 48 procent.

Číslo šestnáct bere Václav Neckář s výběrem svých balad "Já ti zabrnkám". A další kompilace se usadila na dvacátém šestém místě. Marie Rottrová na ni rekapituluje svou soulovou tvorbu pod stylovým názvem "Lady Soul".

Top 10 - alba:
  1. Lady Gaga & Bradley Cooper - A Star Is Born
  2. Lvcas Dope & DJ Wich - Diamant
  3. Eminem - Kamikaze
  4. Twenty One Pilots - Trench
  5. Ed Sheeran - ÷ (Divide)
  6. Imagine Dragons - Evolve
  7. N Ty Nikdy - Akta X
  8. Hana Zagorová - Já nemám strach
  9. XXXTentacion - ?
  10. Nik Tendo - 7

    Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 43. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY