Trevor Horn chystá poctu osmdesátkám. Pomůže mu třeba Robbie Williams

28.10.2018 16:24 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Jméno Trevor Horn je zavedenou značkou. Tento skladatel stál za mnoha projekty (The Art Of Noise, The Buggles), byl u zrodu labelu ZTT a podílel se na produkci mnoha alb pro Seala, Frankie Goes To Hollywood a dalších. Jeho novou deskou bude spolupráce s The Sarm Orchestra nazvaná "Reimagines: The Eighties". Připomene na ní slavné milníky z osmdesátých let minulého století v odlišných, symfonických perspektivách. První návnadou se stalo přepracování klasiky Tears For Fears "Everybody Wants To Rule The World", kterou vokálně zaopatřil Robbie Williams.

Na podobné bázi zjevně funguje i jeho další kolekce "80's Symphonic" (vyjde ještě letos), ta však pracuje s původními nahrávkami, do kterých vtlačuje symfonické party. Uvolněná "Take On Me" od A-ha je ovšem u fanoušků přijímána spíše negativně. Na "Reimagines: The Eighties" jde Trevor cestou nových aranží a nově jsou natočeny i vokály. Dočkáme se tak i několika hostů. Kromě již zmíněného Robbieho Williamse by se tu měl objevit Seal v "Ashes To Ashes" Davida Bowieho, All Saints v "Gilrs On Film" Duran Duran, Simple Minds v "Brothers In Arms" Dire Straits a další. "Take On Me" je zde taktéž zastoupena, tu možná nazpíval ale sám Horn.

"Reimagines: The Eighties" vyjdou 1. února a Trevor Horn na ni seskupil těchto dvanáct kompozic (v závorkách jsou pak jména hostů): Everybody Wants To Rule The World (Robbie Williams), Dancing In The Dark (Gabrielle Aplin), Ashes To Ashes (Seal), The Power Of Love (Matt Cardle), It’s Different For Girls (Steve Hogarth), Slave To The Rhythm (Rumer), Brothers In Arms (Simple Minds), Girls On Film (All Saints), What’s Love Got To Do With It? (Tony Hadley), Owner Of A Lonely Heart, Take On Me, Blue Monday (Jimmy Wood). Album lze již nyní předobjednat na CD s vlastnoručním skladatelovým podpisem na jeho webu. "Everybody Wants To Rule The World" v novém aranžmá si můžete poslechnout níže.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY