Jason Derulo a Marcus & Martinus v Praze (ne)zazpívali. Zrušený koncert nahradil zpěv z balkónu haly

25.10.2018 23:24 - Jan Trávníček | foto: facebook interpreta

Pětadvacátý říjen byl velkým dnem pro všechny fanoušky Jasona Derula, kteří už spoustu let čekali na jeho první vystoupení. Možná ale ještě více příznivců se před holešovickou Tipsport arénou sešlo, aby vidělo idoly dnešních dětí, dvojici Marcus & Martinus. Všechno bylo ale nakonec úplně jinak.
Jeden z nejočekávanějších koncertů letošního podzimu (zatím) neproběhl. Jason Derulo si měl svou českou premiéru odbýt v Tipsport aréně a jako jeho předskokani byli vybráni Marcus & Martinus. Právě blonďaté duo mladých zpěváků bylo pro mnohé z fanoušků tím hlavním, na co se těšili. Sociální sítě byly už odpoledne zaplaveny záběry křičících davů zhruba desetiletých děvčat a jejich unavených rodičů, jak obklíčily prosklenou stěnu televize Óčko, kam přišli nástupci Justina Biebera na rozhovor.

Co se vlastně stalo? To se v době psaní článku ještě pořádně neví. Agentura FP PRO, jež celou akci organizačně zajišťovala, však nakonec oněch několik tisíc návštěvníků do Tipsport arény nepustila. Už informace před koncertem byly poměrně kusé, řada lidí se například na facebookové události marně dožadovala třeba časového harmonogramu celé akce. Alespoň podle vstupenek byl začátek plánován na 19. hodinu. Dveře arény však zůstaly zavřeny a celé další dvě hodiny fanoušci venku mrzli. Asi netřeba zmiňovat, že mezi nimi byli i takoví, kteří si do fronty stoupli už třeba ve tři hodiny odpoledne nebo i dříve, právě u celebrit typu obou bratrů to bývá spíše standardem.

Davem proudily kusé informace a zatím vlastně stále nevíme, co přesně se stalo. Z jedné strany se z policejního vozu ozývaly zaručené zprávy o rozbitém osvětlení a slíbeném vpuštění během nejbližší půlhodiny, z druhé zase o propadu pódia, další zmiňovaly pozdní příjezd kamiónů s technikou ze zahraničí a tak dále.

Po deváté hodině večerní nakonec na balkóny technici přinesli reprobedny a pořadatel návštěvníky s omluvou informoval, že koncert neproběhne, protože se nepodařilo některé technické aspekty vystoupení zaštítit tak, aby nebyla ohrožena bezpečnost vystupujících. Jak Jason Derulo, tak Marcus & Martinus ale mají do Prahy přijet koncertovat znovu, a to přibližně do tří týdnů. Bližší informace by měli pořadatelé zveřejnit den po plánované show, tedy 26. října.

Dobrá věc se ale nakonec přece jen podařila. Jason Derulo a jeho tým se rozhodli fanoušky alespoň částečně odškodnit tím, že balkóny nad hlavním vstupem do haly využili k improvizovanému koncertu, který byl přesně tak akorát dlouhý, aby netrval déle než do dvaadvacáté hodiny. Zpěvák se svými tanečníky tak začali do half-playbackových podkladů puštěných z notebooku na omezeném prostoru zpívat a tancovat, skoro jako by šlo o regulérní koncert. Začali hitem "Wiggle" a pak s každou další písničkou dostávali fanoušky opět do varu, tentokrát už ale v pozitivním smyslu slova. Téměř žádný zásadní hit, snad kromě nedávné spolupráce s Davidem Guettou v podobě "Goodbye", nechyběl, dočkali jsme se "In My Head", "The Other Side", "Marry Me" a dalších ze zatím poslední studiovky "Everything Is Four", hojně natáčená byla velmi úspěšná pecka "Swalla", ale zazněl i třeba jen dva dny starý singl "Make Up" z připravované desky "2 Sides", k níž se turné vztahuje.

Obdivuhodné bylo nejen to, že do takové improvizace hvězda formátu Jasona Derula šla a odzpívala ho s velkým nasazením, ale také že z takového mála dokázala vykouzlit představení, které je nejen nezapomenutelné a už teď vlastně legendární, ale ve finále v rámci možností i dobře zabavilo. Kdo třeba zažil Rock For People 2012 a dostal se na narychlo zorganizovaný set Skrillexe, ví přesně, o čem je řeč.

Návštěvníci samozřejmě mají plné právo být rozzlobení a požadovat náhradu, pokud se ale skutečně podaří koncert v tak krátkém časovém horizontu uspořádat znovu tak, aby všichni dostali to, za co si zaplatili, bude vlastně z celé akce před Tipsport arénou už jen veselá historka. Tak schválně.

Vyjádření pořadatelů

KONCERT JASON DERULO + MARCUS&MARTINUS SE NEODEHRÁL Z DŮVODU NEOČEKÁVANÉHO BEZPEČNOSTNÍHO RIZIKA - JASON VŠAK ZPÍVAL ŽIVĚ PRO SVÉ FANOUŠKY CELÝCH 40 MINUT NA BALKONĚ TIPSPORT ARENY PRAHA.

JASON DERULO PŘEKVAPIL SVÉ FANOUŠKY 40-MINUTOVÝM VYSTOUPENÍM NA BALKONĚ TIPSPORT ARENY. PŘEDSTAVENÍ PROBĚHLO POD DOHLEDEM POLICIE ČR A SKONČILO PŘESNĚ VE 22:00.

DOŠLO K NEČEKANÉ ZÁVADĚ NA TECHNICKÉM VYBAVENÍ DODAVATELŮ AKCE, KTERÉ NEBYLO MOŽNÉ ODSTRANIT V KRÁTKÉM ČASE TAK, ABY SE KONCERT BYŤ SE ZPOŽDĚNÍM USKUTEČNIL PŘÍMO V ARÉNĚ. JASON DERULO PO DOHODĚ S POŘADATELI VYSTOUPIL NA BALKÓN TIPSPORT ARÉNY A ODEHRÁL NAŽIVO 40-MINUTOVÉ VYSTOUPENÍ, KTERÉ PŘÍTOMNÍ DIVÁCI DOSLOVA HLTALI A UŽÍVALI SI NEOBVYKLÝ ÚŽASNÝ ZÁŽITEK.

NA BEZPEČNOSTNÍM PROBLÉMU NENESE TIPSPORT ARÉNA PRAHA ŽÁDNOU VINU.

"MANAGEMENTY UMĚLCŮ A POŘADATELE HLEDAJÍ CO MOŽNÁ NEJBLIŽŠÍ NÁHRADNÍ TERMÍN KONCERTU - ŘEŠÍME TERMÍN V PŘÍŠTÍM TÝDNU OD 29.10.2018," ŘEKL MIROSLAV BUČKO, POŘADATEL KONCERTU ZE SPOLEČNOSTI FP PRO.

VĚŘÍME, ŽE TENTO TERMÍN OZNÁMÍME JEŠTĚ TENTO TÝDEN.

KONCERT SE ODEHRAJE PŘESNĚ TAK, JAK BYL NAPLÁNOVÁN SE VŠEMI UMĚLCI - JASON DERULO, MARCUS&MARTINUS I LZ7.

VSTUPENKY ZŮSTÁVAJÍ V PLATNOSTI NA NOVÝ TERMÍN. POŘADATEL S MANAGEMENTY UMĚLCŮ ŘEŠÍ I ZPŮSOB, JAK ODŠKODNIT VŠECHNY, KTEŘÍ SI VSTUPENKY PONECHAJÍ A NAVŠTÍVÍ KONCERT V NÁHRADNÍM TERMÍNU.

"VŠEM SE OMLOUVÁME, BOHUŽEL NEBYLO V NAŠICH SILÁCH ODEHRÁT KONCERT TAK, ABY BYL BEZPEČNÝ PRO UMĚLCE I NÁVŠTĚVNÍKY KONCERTU. VĚŘÍME, ŽE YSTOUPENÍ JASONA DERULA NA BALKÓNĚ BYLO OPRAVDU ÚŽASNÝM ZÁŽITKEM, KTERÝ SI VŠICHNI PŘÍTOMNÍ BUDOU PAMATOVAT CELÝ ŽIVOT. ASI UŽ SE NIKDY V HISTORII NEBUDE OPAKOVAT, ABY HVĚZDNÝ A ŠPIČKOVÝ UMĚLEC DOBROVOLNĚ VYSTOUPIL TAKOVÝMTO ZPŮSOBEM. JASON JE SKUTEČNÝ PROFESIONÁL A SVÉ FANOUŠKY MILUJE A VÁŽÍ SI JICH."

MIROSLAV BUČKO, FP PRO

Update: Koncert byl nakonec zrušen bez náhrady. Vyjádření pořadatelů a detaily k vrácení vstupenek se dozvíte zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY