Slaves pověst koncertních divočáků v Roxy bohužel nenaplnili

25.10.2018 11:21 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Po dvou festivalových setech na Rock for People a Colours Of Ostrava k nám poprvé na sólový koncert dorazili britští punkeři Slaves, a to v rámci svého turné k nejnovější desce "Acts Of Fear And Love". Kdo však čekal oproti festivalům bohatší setlist, odešel nemile překvapen.

Live: Slaves

support: Alligator
místo: Roxy, Praha
datum: 24. října 2018

Ještě než pódium ovládli Slaves, odehráli krátký set předskokani Alligator. Kvartet z Glasgow se hudebně pohyboval někde mezi indie-rockem, grungem s občasnými náznaky punk-rockových vlivů. Kapela působila lehce zakřiknutě, ale skladby samotné nezněly vůbec špatně. Potěšily syrovější kytary i některé nosné melodie. Alligator se v Praze zatím projevili jako neobroušený klenot, o kterém při troše úsilí snad ještě uslyšíme.

Slaves, Rock for People, 2.den, Festivalpark, Hradec Králové, 5.7.2017
© Marie Strnadová
Necelých padesát minut. Tak dlouho trval set britských objevů z Kentu, kapely Slaves. Po zhruba pětiminutovém zpoždění (punk přece!) se oba členové za zvuku intra od Vengaboys uchýlili ke svým nástrojům a do publika vypálili první pecku "Sockets" z jejich stále nepřekonaného debutu "Are You Satisfied?". Ačkoliv zvuk nebyl úplně ideální, vše nasvědčovalo tomu, že půjde o jedinečný klubový zážitek. Ostatně na festivalech patřili k nejenergičtějším a nejpůsobivějším formacím na pódiu.

Jenže chyba lávky. Slaves si po dlouhém evropském turné přijeli do Česka asi tak trochu odpočinout. Nejenže na celé evropské turné přivezli pouze krátký set, ale ani nasazením fanoušky v klubu Roxy neoslnili. Při třetí skladbě si sice Isaac Holman sundal tradičně triko, aby potěšil fanynky svým vypracovaným tělem, ale tím jeho obvyklé pódiové kreace skončily. Snad jen občas laškovně pocákal fanoušky v prvních řadách vodou a jednou také svého technika v zákulisí, ale větší zápal byl tentokrát cítit od jeho kolegy, kytaristy Laurieho Vincenta, který většinou s kamennou tváří dával své kytaře co proto.

Slaves, Rock for People, 2.den, Festivalpark, Hradec Králové, 5.7.2017
© Marie Strnadová
Dobře nevyzněl ani jeden z největších hitů skupiny "Cheer Up London", který v koncertní verzi působil odfláknutě. Naopak zafungovaly novější skladby "Chokehold" a aktuální singl "Magnolia". Určitá snaha o interakci s diváky proběhla před písní "Where's Your Car Debbie?", kdy se Isaac Holman pokusil diváky rozkřičet (rozezpívat je silné slovo). Jenže když koncert konečně začal nabývat na intenzitě i díky letité pecce "The Hunter", Slaves bez rozloučení doslova prchli z pódia. Překvapení fanoušci pak jen sledovali technika, který hned záhy začal odklízet scénu.

Příznivci kapely se tak mohli po právu cítit téměř zneužiti. Tamtamy hlásající, že Slaves jsou v klubech jako časovaná bomba, bohužel zklamaly. Nebylo to vyloženě špatné vystoupení, ale od punkového objevu posledních let se čekalo určitě víc.

Fotky jsou použity z koncertu na Rock for People ze dne 5.7.2017.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY