- musicserver.cz">

Zuzana Smatanová se v novém klipu ptá: "Môžme si už odpustiť?"

23.10.2018 18:07 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Zuzana Smatanová o svém soukromí vůbec nemluví. Občas však cosi naznačí v tématech a textech některých písní. Výraznou ukázkou je nový singl "Môžme si už odpustiť?", který se nachází na povedeném dvojalbu "Echo". Už samotný název napovídá, o čem je děj.

Samotné téma odpuštění je obrovské a dnes neprávem opomíjené. Schopnost odpustit druhému se dnes hodně bagatelizuje, přitom možnost učinit tuto věc člověka osvobozuje a odvaluje kameny ze zatvrzelých srdcí, což potvrzuje i sama interpretka.

Smatanová tuto skladbu věnovala konkrétní osobě, která však o jejím vzniku nic netuší. "Píseň 'Môžme si už odpustiť?' jsem napsala pro člověka, se kterým se můj vztah začal vyvíjet ne úplně správným směrem a potřebovali jsme si vše říct otevřeně, na rovinu a odpustit si," vysvětluje zpěvačka.

Sama na písni strávila nejdelší čas ze všech skladeb aktuální dvojdesky. Čím déle si však tříbila nápady a aranže v hlavě, tím rychleji měla jasno ve studiu, jak chce skladbu vystavět a s jakým pocitem nahrát. Pro děj klipu je důležitý kůň. Má zachytávat bludný kruh neschopnosti odpustit a přestat se vracet do minulosti. "Nakonec mě vyvede z tohoto kruhu má vlastní intuice, dozrání a pochopení v podobě světla. V tu chvíli vycházím ven a odpouštím. Kůň je v klipu symbolem svobody a odpuštění," dodává Smatanová.

Velmi silné téma jde ruku v ruce s také velmi silnou písní, melodií i náladou. Videoklip je velmi hezky střídmě natočený a sestříhaný. Slovenští fanoušci už se na svůj idol mohou těšit na podzimním turné, jestli si nějakou zastávku v blízké budoucnosti zpěvačka naplánuje i do Česka, zatím není jasné.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY