Alvaro Soler nám v rádiích prodlužuje léto. Novinek je v éteru opět méně než šafránu

28.09.2018 06:00 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Sympaťák jménem Alvaro Soler už potřetí ovládl český rádiový éter s hitovkou "La Cintura", ani další pozice nehlásí žádné razantní změny. A to jsme doufali, že podzim dění v žebříčku trochu rozhýbe. V albech si minule ztracený trůn vzal zpět Eminem, který přeskočil Tomáše Kluse.
Alvaro Soler - La Cintura
© facebook interpreta
RÁDIA - Léto sice oficiálně skončilo, ale s Alvarem Solerem se můžeme v českém éteru dál nechat unášet na vlně jeho bezstarostnosti. Písnička "La Cintura" totiž přidává už třetí vavřín. Německo-španělský krasavec si tak může mnout ruce, promo pro jeho koncert v pražské Tipsport aréně, kde vystoupí 7. května příštího roku, mu naše rádia zajišťují znamenitě.

Bohužel dramaturgové nebyli v uplynulém kole příliš invenční, takže ke změně nedošlo ani na druhém, třetím, a dokonce ani na čtvrtém místě. Stříbrní Clean Bandit s Demi Lovato i bronzový Jonas Blue už toho v žebříčku pamatují hodně, také bramboroví Maroon 5 s "Girls Like You" již jednou stupně vítězů okupovali.

V první desítce najdeme jen jedno nové jméno. Mirai v posledních dvou letech atakovali čelo hitparády s "Když nemůžeš, tak přidej" i dalším singlem "Anděl", nyní se poprvé podívali do popředí s aktuálním "Chci tančit". Zatím je to devítka a pozice nejhranější české skladby.

Co se novinek týče, jejich množství působí skoro jako špatný vtip. V době, kdy nás interpreti s příchodem podzimu doslova zavalují svými potenciálními budoucími hity, se v playlistech českých rozhlasových stanic neodehrává nic. Už minule jsme měli v celé první stovce jen dva čerstvé kusy - a to až na jejím chvostu. Tentokrát je to ještě o chloupek horší. Jediný závan nové hudby zajistil na devadesátém devátém místě Matt Simons s "We Can Do Better". I tady ale berme slůvko nové trochu s nadsázkou - vždyť singl amerického písničkáře vyšel už 3. dubna.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Alvaro Soler - La Cintura
  2. Clean Bandit feat. Demi Lovato - Solo
  3. Jonas Blue - Rise (feat. Jack & Jack)
  4. Maroon 5 - Girls Like You
  5. Imagine Dragons - Natural
  6. Calvin Harris feat. Dua Lipa - One Kiss
  7. Asbjørn - Nothing 2 Lose
  8. Rea Garvey feat. Kool Savas - Is It Love?
  9. Mirai - Chci tančit
  10. Selena Gomez - Back To You

Eminem - Kamikaze
© facebook interpreta
ALBA - Albový žebříček na rozdíl od toho rádiového nouzi o novinky nemá. V první desítce bodují hned tři, triumf ale všem vyfoukl starý mazák Eminem. Ten ani v době mimořádného rozmachu hip hopu v hitparádách nevyklízí své pozice. Minule sice s novou deskou "Kamikaze" z jedničky klesl na dvojku, když ho přeskočil Tomáš Klus s titulem "SpOlu", nyní je ale americký rapper zpátky v čele. S českým písničkářem si svoje místa vyměnili.

Z novinek to nejvýš, na bronz, dotáhl Olympic. Desku "Trilobit" vydal padesát let po slavném albu "Želva" - a právě k němu obal aktuální řadovky odkazuje. Jako zajímavost přidejme informaci, že kapele ji v pražské Malostranské besedě pokřtil patolog. Příště to prý možná bude hrobař. Je vidět, že Petrovi Jandovi & spol. černý humor nechybí.

Čtyřku si nárokuje David Guetta, který i na studiovce "7" spoléhá na výpomoc mnoha kolegů a kolegyň zvučných jmen. Sia, Justin Bieber, Anne-Marie nebo Steve Aoki jsou jen hrstkou z nich. Pětka vzešla z tuzemské hiphopové komunity, dosáhl na ni ostravský rapper Sergei Barracuda, jehož album dostalo název "Pouliční Ekonomická 3: Láska & Loyalita".

Po minulém startu na čtyřiadvacítce si do Top 10 polepšil Alvaro Soler, který s "Mar de Colores" povyskočil přesně na desítku. I od jedenáctého místa dál na nás ale čeká nová hudba. Jako čtrnáctí startují v zajímavém spojení Tony Bennett a Diana Krall s "Love Is Here To Stay". Šestnáctku obsadil český rodák Ivan Král. Někdejší spolupracovník Patti Smith či Iggyho Popa si z Ameriky, kam v šedesátých letech emigroval, odskočil k nám a v současnosti zde dokončuje turné, kde své "Colors" představuje naživo. Poslední novinku v Top 20 posílají matadoři Uriah Heep, jmenuje se "Living To Dream" a zabrala sedmnácté políčko.

Top 10 - alba:
  1. Eminem - Kamikaze
  2. Tomáš Klus - SpOlu
  3. N Olympic - Trilobit
  4. N David Guetta - 7
  5. N Sergei Barracuda - Pouliční Ekonomická 3: Láska & Loyalita
  6. Ed Sheeran - ÷ (Divide)
  7. Paul McCartney - Egypt Station
  8. Imagine Dragons - Evolve
  9. Ariana Grande - Sweetener
  10. Alvaro Soler - Mar de Colores

    Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 38. týden najdete na stránkách IFPI zde


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY