V.R.R.M. s novou tváří

16.01.2003 11:01 - Antonín Kocábek | foto: facebook interpreta

V.R.R.M. - Vladimír Václavek
© facebook interpreta
Moravská alternativní skupina V.R.M. se během pouhého roku vyhoupla mezi domácí špičku a vydala své debutové album. Nyní však hlásí inovaci v názvu i obměnu sestavy. Nově si je tedy zafixujte jako V.R.R.M.

V sestavě vedle stávajících protagonistů Vladimíra Václavka (zpěv, kytara) a Miloše Dvořáčka (bicí) už sice nenajdete kytaristu René Pařeza, ale zato se stal regulérním členem dechař Marcel Bárta, který už zhruba půl roku se skupinou koncertně vystupuje jako stálý host. Nově pak sestavu posílil zpěvák a klávesista Ivan Acher.

Novou sestavu si překvapivě V.R.R.M. ověřovali koncertováním v zahraničí - v prosinci vystupovali ve Slovinsku a Itálii, a spolu s Ivou Bittovou podnikli turné po Francii (nemalého úspěchu se dočkali zejména ve vyprodaném Národním divadle ve Strasburgu, v divadle v Arrasu, v Paříži a v Nantes). U nás jste je zatím mohli vidět v Noci s Andělem a také v Lucerně na Koncertě pro Monarchii. Klubová domácí premiéra je však teprve čeká - nachystána je do nedávno otevřeného Švandova divadla v pražském Smíchově, a to na 28. ledna.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY