Never Sol na konci října pokřtí své druhé album "Chamaleo"

21.09.2018 14:52 - Dan Hájek | foto: Kateřina Kabelková

Od vydání debutu "Under Quiet" uteklo dlouhých pět let. V říjnu se však od Never Sol dočkáme dlouho chystané novinky "Chamaleo". Hudebnice ji následně pokřtí 31. října v pražském Paláci Akropolis.

Never Sol - Chamaleo
© facebook interpreta
Oproti zmíněné "Under Quiet", na které Sára Vondrášková spolupracovala s Honzou Muchowem, tentokráte vsadila více na sebe samu. Tvůrčí proces jí ale nakonec zabral drobet více času, neb hledala svůj specifický zvuk. Ten nakonec popisuje jako "melancholic slow synth darkpop".

Během uplynulých pěti let se učila i produkci a práci se syntezátory. Na nich tato nahrávka staví - dočkáme se tak zvukových rovin z převážně analogových syntenzátorů propletených se samply a Sářiným křehkým hlasem, který se zde stává dalším použitým nástrojem. Výsledných jedenáct kompozic, které na "Chamaleo" najdeme, se ponese v duchu melancholie. O jejich finální mix a mastering se postaral Matouš Godík.

Druhé album Never Sol "Chamaleo" můžeme očekávat v pátek 19. října, měsíc před samotným vydáním pak byla uvolněna komorní skladba "Zoe", ke které vzniklo i doprovodné video. Jeho vznik Sára přibližuje těmito slovy: "'Zoe' je skladba, která mi připomíná moře, svobodu a volnost. Klip vytvořili Anežka Horová a Tomáš Roček a skládá se ze dvou typů záběrů. První pochází z mého milovaného Strahova, který jsem si vybrala, protože jsem v této části Prahy album nahrávala a po Strahově jsem pak chodila na procházky poslouchat skladby a dělat si poznámky, přišlo mi nejpřirozenější klip natočit tam. To místo pro mě má atmosféru, kterou v Praze už nikde jinde nenalézám, a chtěla jsem ve spojení se svojí nejoblíbenější písní z alba mít něco, co je pro mě dalším nejmilejším elementem. Záběry chobotnic, které se v klipu objevují, jsem natočila na iPhone v Akvariu."

Vstupenky na zmíněný křest jsou k sehnání na tomto místě. Hostem tohoto večera bude polská indie folková skupina Lor.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY