Glenn Hughes představí v pražském klubu Roxy skladby Deep Purple

22.09.2018 14:45 - Tomáš Rozkovec | foto: Tomáš Rozkovec / musicserver.cz

Glenn Hughes, bývalý baskytarista a doprovodný zpěvák Deep Purple, známý jako "Voice of Rock" a současný frontman Black Country Communion, zahraje 30. října v Praze v klubu Roxy. Jeho vystoupení bude postavené na skladbách právě Deep Purple z období, kdy v kapele působil.

Svou aktivní hudební kariéru začal v roce 1968 ve skupině Finders Keepers, posléze prošel funkovými Trapeze. Do širšího povědomí však vešel působením u Deep Purple (1973-1976), kde se uvolnilo místo baskytaristy po Rogeru Gloverovi. Společně s tehdejším nově příchozím Davidem Coverdalem se střídal i u mikrofonu jako druhý zpěvák. S formací nahrál alba "Burn", "Stormbringer" a "Come Taste The Band".

Glenn Hughes je výtečným baskytaristou a neméně skvělým zpěvákem. Je známý svým funkovým feelingem, který vhodně kombinuje s hard rockem. Jeho barva hlasu skvěle doplňovala právě tu Coverdaleovu, byl to právě Hughes, který nahrazoval chybějící výšky Iana Gillana. Nezapomenutelné jsou jeho pěvecké linky v titulce alba "Burn" či duetu "You Keep On Moving", který u nás skvěle předváděli Dan Bárta s Kamilem Střihavkou v pořadu Michala Pavlíčka "Na Kloboučku".

Návštěvníci koncertu v Roxy uvidí více než dvouhodinovou show, se kterou interpret objíždí evropská pódia v rámci turné "GLENN HUGHES PERFORMS CLASSIC DEEP PURPLE LIVE". Koncert pořádá agentura BRC Promotion. Vstupenky seženete v předprodeji za 999 Kč v síti Ticketportal. Začátek akce je naplánován na 20 hodin.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY