Ladytron s "The Island" stvrzují návrat

10.09.2018 17:17 - Dan Hájek | foto: UG Strategies

"Gravity The Seducer" vyšla již před dlouhými sedmy roky a už to vypadalo, že se žádného nového materiálu od Ladytron nikdy nedočkáme (Helen Manie se ostatně dala na sólovou dráhu a loni vydala svou druhou desku "Strange Words And Weird Wars"). V průběhu letoška však muzikanti oznámili nové album, k němu již vypustili dva singly - tím prvním byla "The Animals", která se dočkala i remixu Vince Clarka z Erasure, druhým v pořadí je pak kompozice "The Island", která si odbyla premiéru v těchto dnech.

Doprovodné video k nové písni režíroval Bryan M. Ferguson. Ten je i autorem scénáře, ve kterém se zjevně inspiroval experimenty s umělými lidskými bytostmi a třeba i filmem Alexe Garlanda "Ex Machina" z roku 2014. Mysteriózní zápletka má i podobný průběh, odlišuje se jen v závěrečné fázi vyprávění.

Ladytron k natáčení alba pozvali producenta Jima Abbisse. Novinka zatím nemá finální název, vyjít by měla začátkem roku 2019. Přípravy provází i kampaň na portálu Pledge Music, kde si lze zakoupit nejenom novou desku, ale i singly nebo DVD s koncertním záznamem "Live At The Astoria" (koncert tam skupina odehrála 16. července 2008 a zatím vyšel jen v audio podobě). "The Island" je povedenou návnadou, nechme se tedy překvapit, jak dopadne finální celek.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY