Soulfly v titulní skladbě "Ritual" připomínají své pralesní kořeny

03.09.2018 16:45 - Jiří V. Matýsek | foto: Tomáš Rozkovec / musicserver.cz

Soufly už brzo, konkrétně 19. října, vydají své nové album "Ritual". Z této jedenácté studiové desky se fanouškům rozhodli naservírovat již druhou skladu. Po výrazně thrashujícící "Evil Empowered", již představili na začátku srpna, padla nyní volba na titulní píseň nahrávky.

"Ritual" je přesně tím pralesním tribal-metalem, kterým se proslavila originální Sepultura a jehož prapor nese Max Cavalera hrdě dál ve svých Soulfly. Typický rytmus, indiánské zpěvy i nezaměnitelné použití perkusí, vše je na svém místě. Ke skladbě přinesla kapela i video. To je sice třistašedesátistupňové, ale zase je spíše jen statickým obrazem, v němž si můžeme podle chuti rotovat. Občas se v obraze objeví plameny a podobně, ale to je bohužel všechno. Už jsme viděli i lépe zpracovaná 360° videa. A s ohledem na kvalitu skladby samotné je to trochu škoda. Cavalerova parta si přece jen mohla dát více práce. Hodnocení tak jde na vrub spíše písni jako takové, samotné video by se moc vysoko nedostalo.

Jedenácté album Soulfly vyjde na značce Nuclear Blast Records a dočkáme se desítky nových skladeb. Dvě jsou známé z oficiálních zdrojů, jednu, "The Summoning", mohou slyšet fanoušci na koncertech, ten nedávný pražský nevyjímaje.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY