"Létající peřina" Loutek v nemocnici vyletí ze studia už za pár dní

22.08.2018 14:51 - David Věžník | foto: facebook interpreta

Divadelně-hudební spolek Loutky v nemocnici vydá už koncem tohoto týdne nové album. Dostalo název "Létající peřina" a bude obsahovat šestnáct skladeb, na nichž se podílely kapely jako Vypsaná fiXa, Mandrage, Vltava, Tata Bojs nebo Květy.

Loutky v nemocnici - Létající peřina
© facebook interpreta
"Jsem moc ráda, že na náš nápad reagovali tak zajímaví interpreti a své písně nám, a především nemocným dětem věnovali. Je skvělé poslouchat, jak se svěřeného úkolu zhostili. 'Létající peřina' je nacpaná moc dobrými písničkami a jsem si jistá, že až přiletí do nemocničních pokojů, pořádně to tam provětrá," představuje nahrávku principálka Loutek v nemocnici Marka Míková.

Ona a její kumpáni a kumpánky budou objíždět tuzemské dětské nemocnice a léčebny s divadelním představením, na jehož konci budou album rozdávat dětem. Cédéčko ale vyjde i fyzicky, a to už 24. srpna. Ten den se uskuteční také hned dva křty. Loutky v nemocnici desku pokřtí na festivalu United, zároveň se slavnostního aktu ujmou Květy, Zuby nehty a Už jsme doma na Eurotrialogu Mikulov. Oden později pak štafetu křtů převezmou Vypsaná fiXa a Mandrage na festivalu Hrady.cz.

"Létající peřina" Loutek v nemocnici nabídne nejen dětským posluchačkám a posluchačům tyto skladby: Loutky v nemocnici - Dlouhý obvaz, Květy - Něco by se mělo stát, Beata Hlavenková - Kytky do nemocnice (kaktus a narcis), Vypsaná fiXa - Bublina, Už jsme doma - Kocour Bruno, Tata Bojs - Remix: Bert & Friends: Vítací, Mantaban - Raci, Mandrage - Bez přezůvek bos, Zuby nehty - Paní VII, Tornado Lue - Ostrý vítr, Petr Váša - Jelení hora, Původní Bureš - Fidel Castro, Vltava - Hurvínek, Krystyna a přátelé - Romaduuuuur, Iritující Pýchora - Nehty.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY