Opeth pracují na novém studiovém albu, v listopadu vydají živák

19.08.2018 10:21 - Jiří V. Matýsek | foto: Opeth

Švédští progresivní metalisté/rockeři Opeth vydali svou zatím poslední desku "Sorceress" v roce 2016. Její zatím bezejmenný následovník, který logicky ještě nemá ani datum vydání, už se začíná rodit.

Opeth - Live at the Red Rocks
© facebook interpreta
Podle kytaristy Fredrika Åkessona už je kapela v procesu nahrávání dem jednotlivých skladeb. Mozek formace Mikael Åkerfeldt má prý téměř dokončeno už dvanáct skladeb. "Myslím ale, že se jich pokusíme dokončit alespoň patnáct," uvedl Åkesson. Ve srovnání s předchozími třemi řadovkami ("Heritage", "Pale Communion", "Sorceress") by novinka měla být komplexnější a energičtější. "Určitě to bude něco," dodal kytarista.

Skupina také připravila k vydání koncertní záznam, který natočila v květnu loňského roku v amfiteátru v Red Rock v americkém Denveru. Nahrávka, která vyjde jak v audio, tak video verzi, obsáhne deset skladeb, k těm z aktuálního alba přibyla také hitová "Deliverance".

Fakt, že koncert vznikl ve skalním amfiteátru (své vystoupení zde mimo jiné zaznamenal také Joe Bonamassa), vedlo Opeth k žertovné reminiscenci na přebalu, který odkazuje k legendárnímu LP Deep Purple "In Rock". Album "Garden Of The Titans: Live At Red Rocks Amphitheater" vyjde 2. listopadu, níže se můžete podívat na skladbu "Sorceress" z tohoto záznamu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY