The Chancers vypouštějí ke dvacetinám klip "Sleepless". Vrátí se i frontman Simon

16.08.2018 10:39 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Měsíc před svou oslavou dvacátých narozenin na festivalu Rude Boy Paradise vypouští The Chancers klip k novému songu "Sleepless". Kapela potvrdila, že kromě hvězd žánru ska a reggae, jako jsou Mr. Symarip, Rhoda Dakkar či Mr. T-Bone, se na pódiu po dvou letech objeví i její dlouholetý frontman Simon Ruffskank.

"Byla to bezesná jízda," říká o dvaceti letech v kapele i klipu ke skladbě "Sleepless" ze stejnojmenného EP baskytarista Martin Čech, který celé video natočil, sestříhal a zrežíroval. Základní kostra vznikla loni během turné po Německu a Skotsku, obsahuje ale i řadu raritních záběrů z celé historie skupiny. "Alespoň na zlomek se v něm objeví skoro všichni, kdo kapelou za dvacet let prošli. Příprava pro nás byla dost nostalgická a zároveň jsme se u stříhání hodně pobavili," říká režisér.

Klip "Sleepless" ze stejnojmenného EP připomíná dvacet let na scéně, které letos The Chancers po nabitém koncertním létě oslaví na vlastním festivalu Rude Boy Paradise. Plánují ho na 15. září na Střeleckém ostrově v Praze a naživo se zde představí jamajský zpěvák Roy Ellis známý coby Mr. Symarip, britská zpěvačka Rhoda Dakar známá z 2tone kapel The Bodysnatchers a Special AKA, italský zpěvák a trombonista Mr. T-Bone, který se vrátí ke svému skvělému albu "Sees America", tuzemští Green Smatroll či punkový písničkář Oioipiratoi.

Dlouholeté fanoušky The Chancers bude zajímat nově potvrzené jméno, kterým není nikdo jiný než Simon Ruffskank. Dlouholetý frontman kapely se vrátí jednorázově, pouze v rámci oslav dvaceti let, aby odzpíval speciální set sestavený z klasických písní The Chancers. "Máme z toho ohromnou radost. Simon před dvěma lety musel odcestovat zpátky do Anglie docela narychlo a od té doby jsme se prakticky neviděli. Bude to vlastně taková odložená rozlučka," říkají The Chancers, za jejichž mikrofonem v současnosti stojí skotský zpěvák a kytarista Marco McKee.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY