Imodium a další skupiny budou v úterý bojovat za cirkusy bez zvířat

07.08.2018 12:28 - Hana Bukáčková | foto: facebook interpreta

Možná jste i vy zaznamenali nedávné kauzy kolem soukromých chovů exotické zvěře. Namátkou zmiňme útěk dvou tygrů a lva z Bioparku Štít nebo policejní razii proti nelegálním obchodníkům s chráněnými zvířaty v Zooparku v Bašti, jehož majitelem je Ludvík Berousek, poté, co zde našli zabitého tygra a další dvacítku vzácných zvířat.

Na popud těchto událostí se Thom Fröde z kapely Imodium rozhodl uspořádat akci "Chceme cirkusy bez zvířat". Její součástí je koncert v pražském BARu Coming Soon. Uskuteční se v úterý 7. srpna od půl sedmé večer.

Žanet Vargová - Cirkusy bez zvířat
© facebook interpreta
"Protože odjakživa nenávidím drilování zvířat pro potěchu jiných, ve spojení s událostmi posledních dní jsem se rozhodl udělat alespoň něco málo proto, aby se to změnilo. A já pevně věřím, že se změní. Iniciativa Cirkusy bez zvířat se snaží prosadit zákaz využívání všech druhů divokých zvířat v cirkusech v ČR a vymoct zvířatům zpět jejich hodnotu," píše muzikant v prohlášení a dodává, že jediným vstupným na koncert bude podpis petice za zákaz chovu a využívání volně žijících zvířat v cirkusech v ČR.

Na večerní akci přislíbili účast Imodium, Rybičky 48, Michal Skořepa, Smrtislav, Láska, MEOW, Niceland, John Wolfhooker, Dirty Blondes, Kateřina Marie Tichá & band, Žanet Vargová & Jana Věnečková a Eliška Buociková. Klub má omezenou kapacitu, pokud se nevejdete, podpisové archy budou k dispozici i poté v prostorách BARu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY