Vök s "Autopilot" posílají pozitivní zprávy z Islandu

05.08.2018 12:19 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Formaci Vök loni opustil kytarista Ólafur Alexander Ólafsson, zbývající členové tak nyní pokračují jako trio. V těchto dnech objíždějí letní festivaly a chystají se na své vůbec první turné po Americe. V mezičase však hlavně pracují na svém druhém albu. To zatím nemá název, ale mělo by navázat na povedený debut "Figure". První ochutnávkou z něj je právě vydaný singl "Autopilot", který muzikanti sami označují za asi nejpozitivnější track, který kdy natočili.

Zároveň jej zpěvačka Margrét Rán Magnúsdóttir označuje jako velmi osobní zpověď - popisuje závislost na současném stavu svého života, v němž dosáhla důležitého milníku a cítí se spokojená. "Autopilot" je vypilovaným dream popem postaveným na výraznějším beatu, nechybí ani něco málo pro Vök typických kytarových vybrnkávaček. Jen saxofon Andriho Már Enokssona, který byl poznávacím prvkem zejména na jejich prvních épéčkách "Tension" a "Circles", zůstal tentokrát nevyužit.

Od Vök tedy v následujících měsících můžeme očekávat příval novinek a snad se nejpozději v příštím roce dočkáme druhé desky. "Autopilot" je příslibem, že skupina si udrží svou zasněnou tvář a dostatek tajuplné magické moci Islandu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY