18 klipů s krásnými sestrami Corrovými (a jedním bratrem)

22.01.2003 05:00 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Irská sourozenecká čtveřice The Corrs má na triku hned několik koncertních dévédéček, ale nyní konečně přišel čas i na sbírku jejich videoklipů. Škoda jen, že v tomto případě formát DVD zůstal zpola nevyužit, potěšit vás tak mohou jen skutečně půvabné sestry Corrovy.
5/10

The Corrs - Best Of The Videos

Skladby: Runaway, The Right Time, Love To Love You, Only When I Sleep, I Never Loved You Anyway, What Can I Do, Dreams, So Young, Runaway, Radio, Everybody Hurts, Breathless, Irresistible, Give Me A Reason, All The Love In The World, Would You Be Happier?, One Night
Celkový čas: cca 72 minut
Že na tomto dévédéčku není něco v pořádku, si všimnete pravděpodobně hned díky přelepce, která hlásá, že nosič obsahuje dokonce i osmistránkový booklet a fotogalerii. Ne že by to nebyly fajn věci, ale když je tohle ohlašováno už na obalu, pravděpodobně už na disku žádné velké překvapení v bonusové sekci nenaleznete... Ale nepředbíhejme.

Irská sourozenecká čtveřice The Corrs patří podle mě k těm nejpříjemnějším seskupením na současném popovém nebi. Jejich písničky mají vždy silné refrény, hudba výborně šlape, vše je ozvláštněno irskou melodikou i aranžemi, navíc se na tři sestry Corrovy velmi dobře kouká. Nehledě na to, že najít v současné době skutečnou popovou kapelu, která hraje na nástroje a skládá si hudbu, není až tak obvyklé. Není tedy divu, že po několika albech před časem vydali i výběr hitů a nyní přišla řada i na DVD s videoklipy (těch s koncerty za sebou mají hned několik).

Na disku je tak poskládáno osmnáct klipů, mezi nimiž snad nejde najít slabší skladbu. Se samotnou úrovní a zajímavostí pohyblivých obrázků je to už poněkud horší, protože naprostá většina z nich se orientuje na hrající a zpívající členy skupiny a výjimky aby člověk pohledal. Ale jak už jsem napsal výše, na trojici sester Corrových se člověk může dívat stále a pohledy jsou to vždy příjemné, takže alespoň tím vynahrazují jinak celkovou prázdnotu a nenápaditost svých videí. Odlišují se samozřejmě dva "unplugged" záznamy "Radio" a "Everybody Hurts", dále video k "Would You Be Happier", kde kapela několikrát mění kostýmy a prostředí podle hudebního stylu, který má zrovna představovat, a pak závěrečný bonusový klip k "One Night", který se ve španělské verzi stal hitem v Latinské Americe. Pokud se ptáte na zvukový mix, asi vás překvapí, že všechny skladby jsou přítomny ve stereu, ale šest z nich i v DD 5.1. Proč jen třetina skladeb je mi záhadou, navíc jde o jeden z nejlepších mixů, jaké jsem zatím slyšel (efektové bedny jsou skutečně bohatě využívány), takže to malé využití prostorového zvuku zrovna nepotěší.

O bonusech jsem se zmínil již v úvodu a jsou vskutku kusé, pokud vůbec nějaké. Fotogalerie, která je prezentována jako čtyřminutové video s prolínajícími se fotkami, je zbytečná jako vždy a papírový booklet s informacemi o natáčení jednotlivých klipů je sice zajímavý, ale považovat to za skutečný bonus na DVD? Ale no tak...

Po hudební stránce se The Corrs nedá moc vytknout, jejich svěží hitovky mohou člověka jen dobře naladit a dodat mu dobrou náladu. Ovšem tohle dévédéčko mohlo být o tolik lepší! Dokonce narozdíl od jiných titulů od Warner Music neobsahuje ani titulky. Mohlo to být sice lepší, ale ani tak to není úplně špatné.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY