Umělci budou na Colours Of Ostrava bojovat proti plastovým brčkům

17.07.2018 08:10 - Tereza Vavroušková | foto: facebook interpreta

Proti plastovým brčkům, které spotřebováváme v nesmyslném množství, bojují světové i české celebrity. Několik hudebníků, kteří se chystají na letošní Colours Of Ostrava, nám prozradilo, jak to s ekologickým přístupem mají.

Mezi ty, kteří se podělili o svůj názor, patří například slovenská rapová skupina Trosky: "Přiznáme se, že dokud se to nezačalo řešit, tak by nás nenapadlo, že zrovna používání brček může přinést až tolik zbytečného plastového odpadu. Ke každému z plastových výrobků už existuje ekologická alternativa. Výmluvy, že je to složité a drahé, se už tím, že jsme si to tu sami zničili a dále ničíme, nedají akceptovat. Jíst fajnovou chálečku plastovým příborem fakt nemusíme, ale tím dřevěným, co se začal používat, nám to vůbec nevadí."

Další ekologicky činnou hudebnicí, která se k tomuto tématu často vyjadřuje i prostřednictvím sociálních sítí, je Terezie Kovalová. "Doma používám kompostovatelná brčka a na barech plastová brčka už roky odmítám. Koukají tam na mě stejně divně, jako tomu bylo dřív v obchodech, když jsem nechtěla dávat ovoce do igelitových sáčků. Na plátěné tašky už si společnost zvykla, tak doufám, že i barmani si začnou hrát s alternativami, kterých je spousta, a úplné zrušení plastových brček na sebe nenechá dlouho čekat. No, a my všichni můžeme začít na Colours. Po ostravském festivalu mě čeká celá řada cest včetně festivalu Sziget a je jasné, že to kovové brčko pojede všude se mnou," říká.

Pokud vás tato problematika zajímá, zastavte se na Colours Of Ostrava v zóně H&M Block, kde si můžete pořídit svoje první kovové brčko, se kterým můžete strávit celou festivalovou sezónu.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY