Karneval s S Club 7

27.01.2003 07:16 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

S Club 7 jsou sice v současnosti už chudší o jednoho člena, ale před časem ještě v plném počtu vyrazili na turné po britských ostrovech. Právě z něj vyšlo živé DVD s názvem "Carnival", na němž najdete celou jejich show a velmi kusé bonusové materiály.
5/10

S Club 7 - Carnival

Skladby: S Club Party, Bring It All Back, Good Times, You're My Number One, Friday Night, Sunshine, Show Me Your Colours, Never Had A Dream Come True, Stronger, Bring The House Down, Dance Dance Dance, The Long & Winding Road, Have You Ever, Right Guy, Viva La Fiesta, You, Reach, Don't Stop Movin, Carnival Medley (Jammin', Don't Stop Until You Get Enough, Hot, Hot, Hot)
Celkový čas: cca. 111 minut
Vydavatel: Universal
S Club 7 už v současnosti sice neexistují, protože je před časem opustil Paul Cattermole (kapela se nyní jmenuje jen S Club), ale to samozřejmě nebrání tomu, aby pod svým starým názvem nevydali živé DVD, na němž účinkují ještě všichni původní členové a členky. Dostalo název "Carnival" a plynule navazuje na dokumentární DVD "Don't Stop Movin'", na němž bylo zachyceno zákulisí turné. Nyní si tedy fanoušci této kapely mohou vychutnat i samotný koncert v pohodlí domova.

Na vystoupení zazněla většina hitů kapely a je nutno uznat, že skladby jako "Reach", "Bring The House Down", "Never Had A Dream Come True" či "Good Times" jsou skutečně výborné popové hity, které navíc naživo fungují výborně. Jenže koncert obsahuje i nemálo skladeb, u nichž se člověk spíše uzívá. Problematická je podle mě i pódiová show, která sice obsahuje skutečně velkou projekci, ale jinak se kromě tančících a zpívajících členů kapely a několika tanečníků nic moc neděje. Téměř žádné efekty či světla. Vše se změní až po více než hodině vystoupení u skladby "Viva La Fiesta", kdy je nad první řady publika vytažena obrovská konstrukce, po níž jednotliví členové různě běhají a jsou tak nad hlavami svých fandů hluboko v publiku. Rázem jako bych sledoval úplně jiné vystoupení, které má šťávu a nutí k tanci. Škoda jen závěrečného medley tří coververzí, poměrně nuda a na konec dost špatný výběr. Poměrně krátký koncert (ani ne hodina a půl) je po zvukové stránce vybaven jak stereem, tak DD 5.1, kterýžto mix mě ovšem až tak nenadchl. Titulky přítomny nejsou.

Ptáte se na bonusy? Opravdu? Tak s nimi je to slabší. Je tady sice dokument z turné, ale ten je pouze desátým kouskem z téměř čtyřhodinového dokumentu z již zmíněného DVD "Don't Stop Movin'", takže jeho obsah se zaměřuje na poslední koncert turné. Neangličtí fandové se bohužel ani zde titulků nedočkají. A o malé fotogalerii se mi ani nechce zmiňovat...

Přiznám se, že mě toto koncertní dévédéčko S Club 7 poměrně zklamalo. Pop má být show a tohle je spíše po většinu času nuda. A navíc výbava DVD je poměrně chudá. Stěží to stačí na průměr.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY