Nová deska Karla Gotta je dle hitparády "Ta pravá". Úspěch slaví i Marek Ztracený

19.06.2018 14:00 - Josef Martínek | foto: Karel Gott Agency

Nadvláda hip hopu končí, do čela české albové hitparády zamířili domácí popoví zpěváci. Novému šampionovi Karlovi Gottovi kryje záda Marek Ztracený, který mu napsal titulní singl vítězné desky "Ta pravá". Se svou novinkou "Vlastní svět" pak bere stříbro. Rádia nadále válcuje Lost Frequencies.
Lost Frequencies - Crazy
© facebook interpreta
RÁDIA - Minule nabyté vítězství sice Lost Frequencies s "Crazy" obhájil, další místa ale znovu hlásí výrazné změny. Lucie se zásluhou "Takhle tě mám rád" z desáté příčky vrací zpět tam, kde byla před čtrnácti dny - tedy na stříbro. A také bronz má staronového majitele, na krk si ho mohou pověsit Chinaski s "Potkal jsem tě po letech", kteří si polepšili o dvě pozice.

V první pětici je i jedno úplně nové jméno. Kodaline. Irští rockeři, které už příští týden můžeme vidět živě na Aerodrome festivalu, u nás dosud v rádiích zabodovali jen se singlem "Brother". Ten se v únoru podíval na osmé místo. "Follow Your Fire" ale tento výsledek překonává. Na pětku se skupina vyšvihla z minulého jedenáctého postu. Velký pokrok učinili i Mirai, kteří získali hned pětadvacet příček k dobru. "Anděl" byl před týdnem dvaatřicátý, nyní roztahuje křídla na sedmičce.

Skokanem kola se ovšem stal Marek Ztracený. Jeho aktuální singl "MinuLost" se totiž z čísla devadesát osm přesunul rovnou o padesát tři řádků výš, na pětačtyřicítku. A navíc to není tento týden jediný zpěvákův úspěch, jak pochopíte, když sjedete očima níže do albové části žebříčku. Radovat se může i Adam Mišík, také on se posunul hodně vpřed. Balada "V Tobě" si to z devadesátky namířila až na čtyřicet sedmičku.

Novinky bohužel pro tentokrát dramaturgům došly. V Top 100 nenajdeme žádnou, což je situace, která se v poslední době neudála poprvé. Kde je chyba? Nedostatkem nové hudby to nebude, tou je trh před prázdninami přesycen.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Lost Frequencies & Zonderling - Crazy
  2. Lucie - Takhle tě mám rád
  3. Chinaski - Potkal jsem tě po letech
  4. Zedd & Maren Morris & Grey - The Middle
  5. Kodaline - Follow Your Fire
  6. Justin Timberlake feat. Chris Stapleton - Say Something
  7. Mirai - Anděl
  8. Imagine Dragons - Next To Me
  9. Marshmello feat. Anne-Marie - Friends
  10. Kryštof - Zůstaň tu se mnou (Za sny)

Karel Gott - Ta pravá
© facebook interpreta
ALBA - Ač oslaví Karel Gott v červenci už sedmdesáté deváté narozeniny, na studiovou tvorbu stále nezanevřel. Album "Ta pravá" je první řadovkou po překonání vážné nemoci a převážně je složeno z předělávek popových standardů. Titulní píseň ovšem Gottovi na tělo napsal Marek Ztracený a shodou okolností k ní právě před pár dny vyšel videoklip. Přehrát si ho můžete níže.

Od Ztraceného to však tento týden není vše. Kromě autorského vkladu na vítězné desce má na druhém místě svou horkou novinku "Vlastní svět". Dalo by se tedy říci, že slaví takový malý double. Jeho výsledek navíc ilustruje, jak šel zájem o něj v posledních letech nahoru. Předchozí řadovka "Pády" zakotvila nejvýše ve čtvrté desítce. Lépe na tom zpěvák dokonce nebyl ani s prvotinou "Ztrácíš", která dosáhla maximálně na čtyřku. Stříbro tedy znamená jeho kariérní maximum.

Gott, Ztracený a také čtvrtý Jaromír Nohavica svými novinkami rozbili silný hiphopový dvojblok, který žebříčku neohroženě vládl předchozích šest týdnů. Post Malone se s "beerbongs & bentleys" přesunul na trojku a Yzomandias dává "Sbohem Roxano" na pětce. Bramborový Nohavica svým nosičem připomíná koncert v ostravském Gongu, který proběhl už v roce 2012 s Janáčkovou filharmonií Ostrava.

Další novinka se sice už nevešla do první desítky, ale zmínku si také zaslouží. Kanye West je totiž v posledních dvou týdnech mimořádně plodný, po albu "ye", které v předchozím kole debutovalo bronzově a nyní je osmé, má na jedenáctce společné dílo s Kidem Cudim "Kids See Ghosts". Překvapení najdeme na třicátém šestém místě - Christina Aguilera totiž své album "Liberation", kterým se vrací po šesti letech, vydala teprve minulý pátek, takže v žebříčku mělo odstartovat až za týden. Zdá se však, že ho čeští prodejci nabízeli již dříve, jinak si toto předčasné umístění vysvětlit neumíme.

Z pohledu na aktuální žebříček se může těšit i Emma Drobná. Vítězka SuperStar z roku 2015 poskočila o celých sedmdesát míst na nynější třiadvacítku. Může za to nejspíš její výkon při finále letošní SuperStar, kde zazpívala i část rádiového megahitu "Words". Možná si až díky tomuto vystoupení někteří spojili její tvář s písničkou, která loni kralovala éteru, a dali desce "You Should Know" šanci. Nám se líbila tak, že jsme ji ve výročním žebříčku nejlepších desek loňského roku poslali na číslo jedna.

Top 10 - alba:
  1. N Karel Gott - Ta pravá
  2. N Marek Ztracený - Vlastní svět
  3. Post Malone - beerbongs & bentleys
  4. N Jaromír Nohavica - Jaromír Nohavica v Gongu
  5. Yzomandias - Sbohem Roxano
  6. Imagine Dragons - Evolve
  7. Ed Sheeran - ÷ (Divide)
  8. Kanye West - ye
  9. Ego - Precedens
  10. Maroon 5 - Red Pill Blues

    Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 24. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY