Beyoncé a Jay-Z na "Everything Is Love" uzavřeli trilogii o vztahové krizi. Očekávání však nenaplnili

01.08.2018 11:31 - Jana Kloučková | foto: facebook interpreta

Beyoncé a Jay-Z jsou partnery životními i hudebními. V partnerské oblasti se jim během posledních let sice ne vždy dařilo, ale jako správní umělci si svá osobní traumata každý sám za sebe zpracoval ve vlastní hudbě. Nyní přišlo na řadu společné dílo "Everything Is Love".
5/10

Beyoncé & Jay-Z - Everything Is Love

Skladby: Summer, Apeshit, Boss, Nice, 713, Friends, Heard About It, Black Effect, LoveHappy
Vydáno: 16.6.2018
Celkový čas: 38:17
Vydavatel: Tidal
Na celistvý projekt Beyoncé a Jay-Zho se čekalo v podstatě odjakživa, dočkat se však dalo až po provaleném skandálu v podobě rapperovy nevěry vůči manželce. Ta posléze potvrdila spekulace ohledně důvodů vzniku nahrávek "Lemonade" a "4:44". Zatímco "Lemonade" znázorňovala jednotlivé fáze zraněné osoby (beznaděj, vztek, zklamání, smíření), album "4:44" bylo omluvou a žádostí o odpuštění. A jaké je rozuzlení? To odhaluje právě "Everything Is Love".

Devítitracková deska vyšla přednostně na platformě Tidal, kterou nevlastní nikdo jiný než Jay-Z. Dvojice se neustále vyhýbá zavedeným cestám a snaží se vše si řídit po svém. Neodpustí si ani přímou narážku na konkurenční streamovací službu Spotify v songu "Nice": "Patiently waiting for my demisem, 'cause my success can't be quantified, if I gave two fucks, two fucks about streaming numbers, would have put 'Lemonade' up on Spotify". (Nějaké ty fucky ale nakonec Carterovi přece jen dávají - "Everything Is Love" bylo na Spotify, Deezeru a dalších serverech pouhé dva dny po exkluzivní emisi - pozn. ed.)

Kontroverze je těmto dvěma hudebním osobnostem vlastní. Rovněž "Everything Is Love" doprovázelo tradičně neohlášené vydání společně se zveřejněním singlu "Apeshit", jehož klip se natáčel v pařížském Louvru. Pakliže vizuální složka je podobná spíše stylu r'n'b divy, hudba více nahrává rapperovi. Jenže to paradoxně výrazně ubírá schopnostem zpěvačky.

Nenápaditost většiny skladeb stěží vynahrazuje pouhé sdělení, že se mezi dvojicí už vše urovnalo a jejich soužití je silnější než kdy dříve. Jejich první společný celek působí, jako by vznikl spíše za účelem podpořit aktuální "On The Run II Tour". Beyoncé a Jay-Z otáleli s nahrávkou tak dlouho, až se očekávání enormně navyšovala. Ve výsledku je však naplnili jen tak tak z poloviny.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY