Death In Rome vyrukovali s dalším coverem. Tentokrát došlo na Krále popu

17.06.2018 10:04 - Ondřej Michal | foto: facebook interpreta

Neofolkoví vtipálkové Death In Rome přicházejí s další coververzí světoznámého hitu. Tentokrát si do parády vzali hitovku "Dirty Diana" z repertoáru Krále popu Michaela Jacksona. Zatímco se příznivci neofolku smíchy lámou v pase, fanoušci popové ikony skřípou zuby.

Death In Rome debutovali před dvěma lety deskou "Hitparade", na které sesbírali skladby od A-ha, Miley Cyrus, George Michaela či dokonce kapel Aqua nebo Technotronic a přetavili je do temných pomalých, napůl akusticky hraných coverů. Klipy jsou zpravidla sestříhány ze starých černobílých filmů, což je případ i skladby "Dirty Diana". Není bez zajímavosti, že k předělávce dávno zapomenutých Ace Of Base si vizuál vypůjčili z českého kultovního filmu "Spalovač mrtvol" s Rudolfem Hrušínským v hlavní roli.

Jak muzikanti v rozhovorech sami říkají, písně k předělání si vybírají podle toho, jak moc jim originály hrané komerčními rádii jdou na nervy. O tom, že Death In Rome není svaté vůbec nic, svědčí i zveřejnění coveru skladby od Ariany Grande nedlouho po tom, co minulý rok došlo na jejím koncertě v Manchesteru k bombovému útoku.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY