Spotify stáhlo ze svých playlistů hudbu R. Kellyho

14.05.2018 17:04 - David Věžník | foto: archiv zpěváka R. Kellyho

Počínaje 10. květnem již uživatelé Spotify nenajdou v playlistech této služby žádný song od R. Kellyho. Ten den totiž začala platit nová pravidla streamovací společnosti týkající se nenávistného obsahu a chování.

Zpěvákova tvorba nezmizí ze Spotify úplně, jen ji služba nebude promovat v rámci žánrových, náladových nebo algoritmicky generovaných playlistů, jako jsou například Discover Weekly nebo New Music Friday.

Co za rozhodnutím švédského streamovacího giganta stojí? Zpěvákova minulost. R. Kelly byl během uplynulých let obviněn hned několika ženami ze sexuálního obtěžování a znásilnění. Hovořilo se dokonce o jakémsi kultu sexu.

"Necenzurujeme a nebudeme cenzurovat obsah na základě chování žádného umělce, ale chceme, aby naše editorská rozhodnutí - co se rozhodneme propagovat - odrážela naše hodnoty. Pokud se někdo chová špatně nebo někomu ublíží, může se to odrazit v tom, jak takového člověka prostřednictvím našich služeb podporujeme," uvedli zástupci Spotify.

Americký hudebník, svého času velká hvězda na poli R&B, je tak prvním muzikantem, na kterého nová politika této streamovací služby dopadla.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY