Guns N'Roses vydají monumentální reedici svého debutu "Appetite for Destruction"

05.05.2018 12:28 - Jiří V. Matýsek | foto: Geffen

Minulý týden se v Londýně objevil billboard, který nažhavil všechny fanoušky Guns N' Roses. Byla na něm pětice lebkových portrétů známých z přebalu jejich debutového alba "Appetite for Destruction". Spekulace se pochopitelně rozjely naplno. Ti nejvíce naivní doufali, že se dočkáme skutečně kompletního line-upu kapely (momentálně jsou pod hlavičkou Guns N' Roses na turné pouze Axl Rose, Slash a Duff McKagan, párkrát s nimi hrál i bubeník Steven Adler; Izzy Stradlin buď nebyl pozván, nebo odmítl). Druhou možností bylo, že se v setlistu turné na čas uhnízdí kompletní debut kapely. Třetí varianta se nakonec ukázala býti pravdivou: Guns N' Roses připravili nové vydání své první desky "Appetite for Destruction".

Vyjde v novém remasteru a v přístupnějších variantách bude k dispozici jako jedno, respektive 2CD, 2LP (album zabere tři strany, čtvrtá bude vyhrazena pro logo kapely). K dispozici bude i 4CD/1Blu-ray super deluxe edition. To, co by mělo pravověrné fanoušky nejvíce potěšit, je obří box. Předem však upozorňujeme, že se jeho cenovka zastavila jen jeden dolar pod tisícovkou.

"Locked ‘N Loaded Edition Box Set" je krabice, do které se vešlo hned sedm vinylů a čtyři CD, na kterých najdeme celkem 73 skladeb, přičemž 49 z nich jsme dosud neměli možnost slyšet. Dvacet pět vzniklo při nahrávacích sessions v Soud City v roce 1986, dvě měly být součástí alba, nakonec se na něj ale nevešly. Jednu z nich můžete slyšet níže v podobě i lyric videa. Navíc zde najdeme kompletní EP "Live ?!*@ Like a Suicide" a EP s B-stranami singlů z té doby a sedm sedmipalcových singů. Pět z nich odpovídá tomu, co vyšlo v době vydání desky, na dvou jsou potom skladby "Patience" a "Shadow Of Your Love". Přidaný Blu-ray disk pak obsáhne prostorový mix alba v kvalitě 96 kHz 24-bit a také dobové videoklipy, k nimž přibylo v roce 1989 natočené, ale až nyní dokončené video k písni "It's So Easy". Navrch je v boxu spousta vzpomínkových předmětů, vstupenky, trsátka, dvanáct litografií a 96stránková kniha. Na to, jak to všechno vypadá ve skutečnosti, se můžete podívat níže v unboxing videu.

Výroční reedice alba "Appetite for Destruction" ve všech formátech vyjde 29. června.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY