Avicii pravděpodobně spáchal sebevraždu. Naznačuje to prohlášení jeho rodiny

26.04.2018 19:40 - Simona Knotková | foto: facebook interpreta

V pátek 27. dubna to bude už týden, co byla světu oznámena šokující zpráva o úmrtí Aviciiho. Osmadvacetiletý švédský DJ zemřel za nevyjasněných okolností v ománském Maskatu. Rodina se zprvu odmítala k události blíže vyjadřovat. Na začátku tohoto týdne ale přece jenom vydala zprávu, v níž děkovala za podporu a lásku v těžkém čase.

O tři dny později přidali pozůstalí ještě jedno prohlášení, v němž se vyjadřují přímo k zesnulému muzikantovi. Konkrétní příčinu smrti jejich slova stále neobjasňují, v náznacích však můžeme číst, že Tim Bergling pod tíhou psychických problémů zřejmě spáchal sebevraždu.

"Náš milovaný Tim byl hledač, křehká umělecká duše pátrající po odpovědích na existenciální otázky. Perfekcionista, který hodně cestoval a bez přestání tvrdě pracoval, což mu přivodilo extrémní stres. S vystupováním skončil proto, aby znovu našel životní rovnováhu a byl schopen dělat to, co miloval ze všeho nejvíc - muziku. Pořád zápasil s myšlenkami o svém smyslu, životě a štěstí. Nedokázal to už dále snášet. Chtěl najít klid. Tim nebyl zrozen pro obchodní mašinu, která ho do sebe vtáhla. Byl citlivý člověk, který miloval své fanoušky, ale nerad byl středem pozornosti. Time, navždy tě budeme milovat a budeš nám chybět. Osoba, kterou jsi byl, a tvá hudba bude navždy v našich vzpomínkách. Milujeme tě, tvá rodina," stojí v prohlášení.

Dodejme, že Avicii měl dlouhodobé zdravotní problémy, které měly být i hlavní příčinou konce jeho živého vystupování. Po jeho smrti byla provedena pitva, která vyloučila trestný čin.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY