Daron Malakian ze System Of A Down oprašuje projekt Scars On Broadway a velebí nezdolnost Arménů

25.04.2018 14:14 - Jiří V. Matýsek | foto: facebook interpreta

Kromě hraní v System Of A Down stihl kytarista a zpěvák Daron Malakian zformovat vlastní projekt Scars On Broadway. V roce 2008 pod jeho hlavičkou vydal jedinou eponymní desku, na té tenkrát ještě bubnoval bubeník SOAD John Dolmayan. Od roku 2012 Malakian sliboval novou desku svého projektu, nakonec informace postupně přestaly chodit a dění kolem kapely prakticky utichlo.

Až do letošního dubna, kdy byl náhle profil kapely na sociální síti Facebook přejmenován ze Scars on Broadway na Daron Malakian's Scars on Broadway. Skupina nyní potvrdila nové album a přiznala, že vzniklo skutečně už v roce 2012 jako Malakianova sólová studiová práce. Muzikant na desku nahrál všechny nástroje od kytar až po bicí.

Datum vydání nahrávky pojmenované "Dictator" je naplánováno na 20. července a obsáhne dvanáctku písní. První uvolněnou je šlapající "Lives", kterou kupředu pohání výrazný riff a lehký náznak exotické melodičnosti, která tak příjemně kořenila hudbu Systémů. Skladba "Lives" připomíná genocidu Arménů Turky na začátku dvacátého století. Videoklip je proto plný folklórních tanců a tradičních oděvů, a i přes to, že připomíná tragické události, je překvapivě optimistický a nadějeplný.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY