smutní Courtney Love nad smrtí Miloše Formana - musicserver.cz">

"Nikoho jiného jsem tak nemilovala," smutní Courtney Love nad smrtí Miloše Formana

16.04.2018 16:50 - Simona Knotková | foto: facebook interpreta

Před pár dny odešla do filmového nebe jedna z největších kinematografických ikon, ve věku osmdesáti šesti let zemřel režisér Miloš Forman. Mezi osobnosti z celého světa, které na československého rodáka vzpomínají, se zařadila také Courtney Love. Ta se objevila ve dvou Formanových filmech - "Lid versus Larry Flynt" (1996) a "Muž na Měsíci" (1999). Filmař ji do nich obsadil i přes její pověst rockové potížistky a závislé narkomanky.

"Miloši, jako první jsi mi ukázal, jak se chová skutečný muž. Navzdory všem a zděšenému filmovému studiu jsi mi dal šanci a vlastními penězi sis mě pojistil. Dala jsem ti přitom jen své slovo, že nebudu brát drogy (nebrala jsem je)," stojí v úvodu obsáhlého emotivního příspěvku, který muzikantka zveřejnila na Instagramu.

V dalším textu dokonce staví práci s režisérem nad práci profesionální muzikantky. "Natáčení je zábava, ale díky Milošovi to byla skutečná radost. Cítila jsem se tak svobodně, požehnaně a podporovaně. Poprvé v životě se mnou někdo zacházel jako s princeznou. Během natáčení obou filmů jsem byla obklopena láskou, jinou než od Kurta a Frances, a vzpomínám na to jako na jedno z nejlepších období mého života. Hraní pro sto tisíc lidí je úžasné, ale nedá se to srovnávat s prácí s tímto něžným mužem."

Příspěvek na sociální síti uzavírá slovy o bezmezné lásce a obdivu k Formanovi. "Miloš akceptoval moje démony a uvedl mě do velké rodiny - díky němu jsem se poznala s Edwardem, Woodym, Dannym a skvělým Jimem Carreym. Ztratili jsme filmového giganta. (...) Miloši, říkala jsem ti to milionkrát, ale nikoho jiného jsem nemilovala tak jako tebe a nikoho jsem tolik neobdivovala. Čistě, radostně a drtivě. Tvoje Courtney."

Celé vyjádření najdete zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY