Přední čeští frontmani přijali výzvu magazínu Frontman.cz; v Jazz Docku zazpívají se samohrajkami

11.04.2018 15:54 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Už zítra, tedy ve čtvrtek 12. dubna, se od 19:00 uskuteční dlouho očekávaná párty hudebního magazínu Frontman.cz. Ten si u příležitosti svých pátých narozenin na akci pozval TOP frontmany české hudební scény. Známí hudebníci zazpívají v pražském Jazz Docku své největší hity za doprovodu Dua Modřanka. Kromě tohoto unikátního setu chystají džentlmeni z pořadu #Kumšt ještě další hudebně-přednáškové bloky a v rámci plánované jam session se večírku přímo na pódiu můžou zúčastnit i samotní návštěvníci. V plánu je koncert brněnského psychedelického objevu Beps'n'Johnnies i panelová diskuze o stavu a možnostech oživení české hudební scény.

Beps´n´Johnnies
© facebook interpreta
Narozeninové pozvání Frontmana přijala desítka frontmanů z předních kapel domácí hudební scény. Výzvě smrtících aranží Dua Modřanka, které speciálně pro tuto příležitost secvičuje hodinový samohrajkový set, se postaví Klára Vytisková (Klara&The Pop), Radek Škarohlíd (Hentai Corporation), Xavier Baumaxa, Matěj Homola (Wohnout), Daniel Kurz (Kurtizány z 25. Avenue, Atari Terror), Honza Křížek, Honza Kalina (Sto zvířat), Samir Hauser (Vanessa), Žofie Dařbujánová (Mydy Rabycad) a jako speciální host také Petr Čtvrtníček.

Petr Čtvrtníček jako bubeník
© facebook interpreta
"Z odvážného nápadu Filipa Černého z Kytary.cz se nám během pár let podařilo stát nejčtenějším online magazínem pro muzikanty a tuto pozici si chceme udržet. Na stavu české a slovenské hudební scény nám záleží, chceme ji i nadále podporovat a inspirovat začínající i pokročilé hudebníky. Narozeninový večer si ale hlavně chceme společně užít," říká šéfredaktor Frontmana Zdeněk Neusar.

Neusar na místě také od 19 hodin odmoderuje panelovou diskuzi nazvanou Slabiny české hudební scény a jak z toho ven. Kromě hitmakerů z Kumštu se jí zúčastní Honza Vedral (mj. šéfredaktor magazínu Headliner nebo předseda rady České hudební akademie), Pavel Uretšlégr (hudební cena Vinyla, festival Beseda u Bigbítu) a Ivo Lorenc (Beps'n'Johnnies, Na Scénu, Kabinet Múz).

O magazínu Frontman.cz

Kvalitní hudební nástroje jsou na dosah a každý muzikant může dobře ovládat svůj nástroj, znát možnosti vlastního zvuku, ovládat techniku a s nadhledem posouvat věci dopředu. Tvrzení, že frontmanem v tomto smyslu může být opravdu každý, je jedním z východisek magazínu pro aktivní muzikanty Frontman.cz už od jeho vzniku v březnu 2013. Mnohým hudebníkům ovšem chybí patřičné zkušenosti, nadhled a chuť dělat věci jinak. Cílem Frontmana je společně s ostatními aktivními lidmi z hudební branže v České republice a na Slovensku vytvářet takové kulturní prostředí, které nebude mít mindráky z dění na západě od českých hranic, a zároveň se zasazovat o informovanost a osvětu v oblasti hudebních nástrojů a všem, co s nimi souvisí

Vstupenky na páté narozeniny hudebního magazínu Frontman.cz seženete na stránkách Jazz Docku. Níže se podívejte také na video pozvánka z dílny #Kumštu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY