Sia se spojila s Guettou na "Flames" a je z toho její/jejich nejlepší písnička za poslední roky

25.03.2018 08:21 - David Věžník | foto: facebook interpreta

Kolegové z Popjustice se s tím nepářou. Siu označují za velmi vzácnou spolupracovnici a články na podporu svých každotýdenních playlistů začínají větami typu: "Tohle byste v životě neuhodli - Sia napsala písničku na soundtrack!" Faktem je, že olbřímí tvůrčí přetlak, který následoval po jejích bojích s temnými démony, již mnoho kvality nepřináší a vtípek naší redakce, který její vánoční (!!!) desku vynesl až na páté místo v přehledu nejlepších zahraničních desek loňského roku, na tom moc nezmění.

Teď ovšem přišla píseň "Flames" a je to úplně jiná káva. Australanka v ní po čase znovu, osvědčeně, spojila síly s francouzským hvězdným DJem Davidem Guettou (nebo on s ní, ono je to vcelku jedno). Vsadili tentokrát na pomalejší tempo postavené na sametových klávesách a valivém beatu (podobném třeba tomu z "Chained To The Rhythm" Katy Perry). Není to tedy žádná diskošková hopsačka, o to víc ale může vyniknout Siin hlas. A taky vyniká. Po celou délku skladby prakticky nesleze z pódia, zároveň se však drží pouze v rozsahu, který je jí samotné (a lidskému uchu) příjemný.

Chytlavá melodie, pěkné aranže a na Guettu překvapivě vkusná produkce daly vzniknout tomu nejlepšímu, co z dílny jednoho či druhé za posledních několik let vypadlo.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY