Ille přicházejí po pěti letech s novým surrealistickým albem "Pohádky"

21.03.2018 09:48 - Hana Bukáčková | foto: Eliška Podzimková

Pražská formace Ille okolo zpěvačky Olgy Königové přichází s očekávaným druhým albem nazvaným zasněně "Pohádky". Již loni nám ochutnávkami "Dva kroky za tebou" a titulní písní ukázala, jakým směrem se nahrávka bude ubírat. Vydání desky doprovází videoklip k písni "Na druhé straně".

Album vychází pět let od prvotiny "Ve tvý skříni". Stejně jako u debutu se na něm podílel Dušan Neuwerth. Čtveřice se drží svého zajetého formátu a stále lehce surrealisticky zpívá o vztazích. Do dvou písní přispěl spisovatel Jaroslav Rudiš, jinak se na něm podílela kapela sama. K nahrávání si přizvala několik hostů. Ve filozoficky laděných "Dnech" použili Ille foukací harmoniku Martina Tomáška, klávesy do písně o osobním kopci natočil Andy Čermák ze Sunflower Caravan a skladbu "Na druhé straně" obohatil houslemi Adam Pakosta.

Výtvarného konceptu se ujala přední česká výtvarnice Eliška Podzimková, která v minulosti spolupracovala s Tomášem Klusem nebo na reklamní kampani hlavního města Prahy. V novém klipu "Na druhé straně" si krom herečky Petry Nesvačilové zahrál Honza Homola z Wohnout. Na výsledek se můžete podívat níže.

Před lety znali Olgu Königovou jen skalní posluchači melodické alternativy, v poslední době se dostala ale do mainstreamového povědomí díky spolupráci na písních Xindla X "V blbým věku" a Michala Hrůzy "Na rozcestí". S druhým jmenovaným objela letní festivalovou sezónu a vystřihla podzimní turné, následně dokončila desku domovské kapely.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY