Slušní rockeři Tax The Heat nahráli slušnou rockovou desku "Change Your Position"

04.04.2018 14:30 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Anglická parta Tax The Heat se v roce 2013 rozhodla, že vzkřísí klasický rock v tom nejtradičnějším smyslu slova. Vysoké ambice navíc podpořil jeden z největších německých labelů Nuclear Blast, pod kterým vychází i druhá deska této kapely nazvaná "Change Your Position".
8/10

Tax The Heat - Change Your Position

Skladby: Money In the Bank, Change Your Position, Playing With Fire, All That Medicine, On The Run, The Last Time, Taking The Hit, My Headspace, We Are Consumers, Cut Your Chains, Wearing A Disguise, The Symphony Has Begun
Vydáno: 9.3.2018
Celkový čas: 41:15
Vydavatel: Nuclear Blast

Tax The Heat jsou čtyři chlápci v sakách, co mají klasický rock vepsaný v každé buňce svého těla. Nejde o pózu, ale ryzí lásku k tomu nejtradičnějšímu rock'n'rollu, jaký si umíte představit. V tomto duchu se ostatně nesl i dva roky starý povedený debut "Fed To The Lions", jehož slabinou byl pouze ne zcela skladatelsky vyrovnaný materiál. To aktuální deska "Change Your Position" si na autorské nápady stěžovat rozhodně nemůže. Je vytříbenou kolekcí jak po zvukové stránce, tak po té skladatelské. Tax The Heat svůj styl vypilovali a nejsou jen reinkarnovanou esencí tradičního rocku, ale originální a snadno identifikovatelnou kapelou.

Skladby jako "Playing With Fire" či "All That Medicine" by obstály v každém historickém období rockového vývoje, přitom nejde říct, že by působily násilně zastarale. Navíc je bristolská parta složená ze samých technicky vyzrálých hudebníků. Jmenovitě třeba Antonio Angotti se svou basou skutečně kouzlí a společně s bubeníkem Jackem Taylorem tvoří výraznou rytmickou dvojici, viz výtečná "My Headspace". Čtenáře vyhledávající cokoliv jiného než rock v netradičnějším pojetí novinka od Tax The Heat zřejmě příliš neosloví. Její silné stránky tkví v něčem jiném a své fanoušky si tak zaslouženě nepochybně najde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY