"Sanctify" je zkoumání blízké budoucnosti v režii Years & Years

12.03.2018 10:12 - Dan Hájek | foto: Years & Years

Téměř tři roky starý debut "Communion" se konečně dočká svého nástupce. Years & Years v posledních dnech/týdnech začali postupně publikovat tajuplná videa, jakési krátké zprávy s rozostřeným obrazem z imaginární destinace Palo Santo. Tato videa se stala předvojem první singlové kapitoly s názvem "Sanctify".

Olly Alexander k novince naznačil, že vzešla z jeho vztahových peripetií a z jeho zkušenosti s vlastním coming outem. Děj snímku se odehrává v blíže nespecifikované budoucnosti, v níž lidstvo hledá svou novou identitu. Olly zde prezentuje jakéhosi zajatce a jeho vlastník o něm tvrdí, že je perfektním vzorkem. Sci-fi pojetí příběhu tak vytváří další paralelu k výše uvedenému tématu. Součástí je i velmi povedené taneční číslo v druhé polovině videa. Hudebně se jedná o odkaz na počátek milénia a období "Slave 4 U" Britney Spears, ovšem jakoby v podání Neptunes nebo Timbalanda.

O chystaném albu Years & Years zatím není více známo. "Sanctify" je však povedenou návnadou a tematické video ji ještě vyšperkovává. Další střípky do této skládačky můžeme směle vyhlížet již brzy.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY