Žižkovská noc nabídne přes pět set interpretů na padesáti scénách

28.02.2018 11:09 - Jiří V. Matýsek | foto: facebook interpreta

Žižkovská noc již poosmé spojí ty nejzajímavější podniky po celém Žižkově a přilehlých čtvrtích do unikátního festivalového světa. Letos se koná od 22. do 24. března a nabídne přes padesát scén v klubech, divadlech, kavárnách, hospodách i galeriích. Vystoupí na nich na pět stovek interpretů napříč žánry. A kromě muziky dojde i na divadlo a autorská čtení.

Festival je specifický svou žánrově uvolněnou dramaturgií. Letos se tak na Žižkově můžete potkat s hiphopery Prago Union, alternativci Zrní, retro tanečním elektronickým úkazem Ventolin, ale i domácími metalovými legendami Root, pankáči z Totálního nasazení nebo N.V.Ú.. Vycházející hvězdy jako například stoneroví Baro Chandel se zde potkávají s klubovými jistotami typu obhroublých Hentai Corporation.

Mezi české kapely se vklínila i řada zahraničních hostů. Belgičané Thot míchají elektro s rockem a kromě svého vystoupení na Žižkovské noci si střihnou i samostatný koncert v plzeňské Papírně, kde se zastaví 22. března. V Praze budou o den později. Přijedou i doomoví Dopelord z Polska nebo experimentální technař Samuel Kerridge z Velké Británie.

Výběr je skutečně široký. Ale taková už je Žižkovská noc. Kompletní seznam vystupujících a program jednotlivých dnů naleznete na oficiálních stránkách festivalu.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY