Moby si v "The Wild Darkness" vylévá srdíčko a vyvolává husí kůži

04.03.2018 08:45 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Jak již nejspíš víte, na druhý březnový den si americký hudebník Moby naplánoval vydání v pořadí patnácté studiové desky "Everything Was Beautiful And Nothing Hurt". Již před měsíci avizoval, že nepůjde zrovna o veselou desku a v jednotlivých písních se snažil vyrovnat s pocity, které ho poslední měsíce a léta provázejí.

Po singlech "Like A Motherless Child" a "Mere Anarchy" tak představil další ponurou, leč nádhernou píseň, která svojí atmosférou i zpracováním zapadá do doby úspěšných desek "Play" a "18". V klipu k písni "This Wild Darkness" se Moby prezentuje jako zmatený pasažér vesmírné lodi, která společně s jeho gospelovým sborem míří k zemi a z výšky pozoruje katastrofy a neduhy tohoto světa. Zatímco hudebník je v songu tím negativistou, gospelový sbor v refrénu dodává alespoň trochu naděje v lepší zítřky. Celá kompozice naprosto dokonale ladí, přičemž dojem umocňuje i převážně černobílé video, které rozhodně nedodá na pozitivní náladě.

Dodejme, že Moby desku vydal nejen digitálně, ale i na CD a vinylu a veškerý vygenerovaný zisk z prodeje si jakožto dlouholetý vegan neponechá, ale věnuje ho organizaci bojující za práva zvířat. Pokud byste chtěli tímto způsobem taktéž přispět, můžete tak učinit zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY