Led Zeppelin plánují oslavy svých padesátin

26.02.2018 10:41 - Milan Menčík | foto: Miroslav Tkadlec / musicserver.cz

Led Zeppelin už ke svým padesátinám slíbili znovuvydání alba "How The West Was Won". Letošní rok je však pro ně natolik významný, že je to málo. Členové jsou si toho vědomi. Zpěvák Robert Plant v rozhovoru pro rádio The Current prozradil, že plánuje setkání s ostatními muzikanty, aby prodiskutovali, čím dalším fanoušky potěšit.

"Plánujeme setkání. Popovídáme si o tom. Není to jen o oslavě padesáti let od vzniku kapely, ale taky uplyne už osmatřicet let od smrti bubeníka Johna Bonhama. Je strašně náročné najít nějaké nahrávky, které nikdo neslyšel. Na Led Zeppelin bylo skvělé, že jsme si nikdy nevedli žádné kroniky. Jednoduše jsme jezdili z města do města, zpívali a hráli na kytary. Přál bych si, abychom měli víc materiálu, se kterým bychom mohli pracovat. Na trh se dostane například kniha fotografií. Máme sice nějaké nahrávky, ale žádné album a podobně. Někde však určitě bude nějaká oslava. Jsem si tím jistý. Bouchneme šampaňské," řekl Plant.

Led Zeppelin vznikli v roce 1968 z původních New Yardbirds a svou činnost ukončili o dvanáct let později. Poté se na pódia ještě párkrát vrátili. Jsou označováni za nejtvrdší kapelu světa. Patrně nejznámější skladbou je "Stairway To Heaven" z eponymní čtvrté studiovky.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY