Martin Harich vydal album "Mapy" i na vinylu. Ten pokřtil v pražském NeoLuxoru

16.02.2018 14:29 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Vinyly jsou zase v módě a svou šanci zhmotnit svou hudbu v tomto formátu chytil za pačesy i Martin Harich. Na zhotovení LP svého loňského alba "Mapy" si musel počkat zhruba půl roku, a tak si tato událost zasloužila svůj speciální okamžik slávy. Tím se stal křest v pražském Paláci knih NeoLuxor.

"Album jsem nahrával 'kade-tade' po světě a nese v sobě energii a atmosféru daných míst. Miluju staré formáty a ten rituál, kdy si založím do gramofonu vinyl a jehla se zařízne do jeho drážek. Dnešní den je pro mě velký svátek," prohlásil slovenský zpěvák. Není bez zajímavosti, že jednotlivé písničky zaznamenával třeba ve Vysokých Tatrách dva tisíce metrů nad mořem, v karavanu nebo v kostele.

Jako kmotra vinylu si vybral Lumíra Olšovského. "Potěšilo mě, když mě Martin oslovil. V posledních měsících jsme spolu strávili v plzeňském divadle hodně času a měl jsem možnost poznat jeho perfekcionismus, který se samozřejmě promítá i do jeho hudby. Skladby z alba 'Mapy' mám moc rád, a tak jsem s radostí nabídku přijal," uvedl Olšovský s odkazem na muzikál "Chyť mě, jestli na to máš", který režíruje a ve kterém Harich hraje.

Vinyl byl netradičně pokřtěn pískem ze španělské Finisterry. Pochází z pobřeží, kam Harich dorazil na konci sedmisetkilometrové poutě do Santiaga de Compostela, kterou absolvoval před třemi lety. Na akci byly k vidění také obrazy výtvarnice Abbie Puskailer, které doprovázejí jednotlivé písničky k albu "Mapy".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY