Video "IDK About You" je předkoncertním rituálem Fever Ray

20.02.2018 09:43 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Koncertní štace Fever Ray k desce "Plunge" již brzy odstartuje (konkrétně 19. února ve Vídni), pražská zastávka je v plánu na pondělí 26. února ve Fóru Karlin. Karin Dreijer a její team tak roztáčejí spirálu překvapení s dalším videoklipem. Tomu předcházelo i kompletní představení doprovodné skupiny, kterou tvoří výhradně dámy, konkrétně Diva Janeth Cruz Valois, Helena Gutarra, Liliana Zavalia, Maryam Nikandish, Miko Hansson a Zoe Poluch.

Další video si vzal pod režijní vedení Martin Falck, "IDK About You" se ale jen přesmyčkou vrací k předchozím, dějově propojeným snímkům ke kompozicím "To The Moon And Back" a "Wanna Sip". "IDK About You" nás zatahuje do jakéhosi rituálního obřadu, brainstormingu před výjezdem na samotné turné, a do variace na béčkové hororové filmy. Hra barev a vizuálu zůstává i nadále konzistentní. Nově jsou však k vidění hesla (napsaná na zdech a rozvěšených plakátech), odkazující na tematiku sexuálních menšin. Klip se pak v závěru překlopí do jakési bláznivé dámské jízdy.

Je otázkou, zda nám takto Fever Ray taktně naznačuje, co vlastně očekávat na chystaných vystoupeních, nebo zda je to jen další mystifikace, v kterých si, zdá se, Karin dosti libuje. "IDK About You" však šlape, symbolika a výrazivo "Plunge" éry byly i tentokráte dodrženy do posledního pixelu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY