Radůza se "Studnou v poušti" uspěla u kritiků i posluchačů

12.02.2018 13:43 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Osobitá písničkářka Radůza si prožila kratší odmlku, s o to větší parádou se ale později vrátila na koncertní pódia. Lucii Bílé otextovala úspěšnou vánoční desku a sama vydala svou vlastní s podobnou tematikou. Nahrávka "Studna v poušti" si našla zalíbení v uších hudebních kritiků i samotných posluchačů, čehož výsledkem jsou dvě věci - nominace na hudební cenu Anděl a obdržená platinová deska za dobré prodeje.

Za aktuální kolekci získala Radůza nominaci v hudebních cenách Anděl do kategorie sólová interpretka, kde jí konkurenci budou dělat Anna K. a Debbi. Jestli uspěje, bude jasné 20. března ve Foru Karlín na slavnostním předávání cen. Platinovou desku obdrží o pět dní dřív na koncertě v Malostranské besedě. "Studna v poušti" přitom vyšla na labelu Radůza Records.

"Nepřemýšlela jsem nad tím, jak moc bude deska komerčně úspěšná. Prožívala jsem v životě nehezké období, a proto jsem se chtěla obklopit něčím příjemným. A vzpomínky na Vánoce, na dětství se ze mě vysypaly zcela spontánně," vysvětlila sama muzikantka.

Radůza už v minulosti Anděly obdržela - v roce 2003 se album "Při mně stůj" prosadilo v kategoriích zpěvačka, objev roku a nejlepší folkový interpret. Novou nahrávku chystá písničkářka na druhou polovinu letošního roku, zároveň však pokračuje v pilném koncertování. Termíny a místa jejích vystoupení ve zbytku února a v březnu si můžete prohlédnout zde:

13.2. Říčany, Kulturní centrum Labuť
20.2. Žatec, Městské divadlo
21.2. Liberec, Sál Lidových sadů
6.3. Karlovy Vary, Městské divadlo
7.3. Hradec Králové, Bio Central
8.3. Nový Bor, Městské divadlo
14.3. Praha, Malostranská beseda
15.3. Praha, Malostranská beseda
20.3. Žďár nad Sázavou, Městské divadlo
21.3. Český Krumlov, Městské divadlo
22.3. Tábor, Divadlo Oskara Nedbala



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY