Howard Stern odhalil pětadvacet jmen, která v jeho show svými covery uctí Davida Bowieho

08.02.2018 15:51 - Ondřej Kocáb | foto: siriusxm.com

Americký hlasatel a producent Howard Stern naplánoval na 9. únor oslavu Davida Bowieho ve speciálním vydání svého pořadu na rádiu SiriusXM's. Během ní zazní pětadvacet coverů nejznámějších písní legendárního britského umělce. Stern nyní odhalil všechna jména, která se o ně postarala, a jde o pořádnou plejádu hvězd. Mezi nimi nechybí třeba Garbage, Billy Corgan nebo třeba Corey Taylor.

"Když jsem začal s rockovou muzikou, jedním z prvních jmen, která mě ohromila, byl David Bowie," prohlásil Stern. "Vždy se snažil vyvíjet, vždy se dokázal udržet na vrcholu. Byl to prostě skvělý muzikant, skladatel a zpěvák. Chci tímto zajistit, aby si lidé Davida řádně pamatovali."

Každý z vybraných umělců nahrál svůj cover jedné z Bowieho skladeb speciálně pro tento pořad. Na výsledku některých z nich se podílel také dlouholetý Bowieho spolupracovník a producent Tony Visconti. "Bowieho trvající vliv na hudbu v minulosti, teď a i pro budoucnost je naprosto fenomenální. Jeho hudba bude slyšet ještě stovky let. Jsem rád, že můžeme sdílet tyto skvělé interpretace jeho skladeb. Všichni lidé, kteří se zúčastnili této příležitosti v show Howarda Sterna, odvedli skvělou práci," nechal se slyšet Visconti. K poslechu je zatím ukázka hitu "Rebel Rebel" od Petera Framptona.

Kompletní seznam coverů:
Peter Frampton - "Rebel Rebel (Live)" / Garbage - "Starman" / Greta Van Fleet - "The Jean Genie" / Umphrey’s Mcgee (Ft. Huey Lewis And Jeff Coffin) - "Let’s Dance" / Kristeen Young - "Moonage Daydream" / Britt Daniel - "Never Let Me Down" / Durand Jones & The Indications - "Young Americans" / Corey Taylor - "Fashion" / Michael Penn - "After All" / The Struts - "Suffragette City" / Lisa Loeb - "All The Young Dudes" / Sun Kil Moon (Ft. Petra Haden) - "John, I’m Only Dancing" / Jade Bird - "Quicksand" / Biffy Clyro - "Modern Love" / Bones - "I’m Afraid Of Americans" / Shawn Colvin - "Heroes" / Todd Rundgren - "Life On Mars?" / Dawes - "Oh! You Pretty Things" / Nikki Lane - "Golden Years" / Bleachers - "Ziggy Stardust" / Car Seat Headrest - "Ashes To Ashes" / Low Cut Connie - "Diamond Dogs" / Daryl Hall - "Fame" / Gogol Bordello - "Rock ‘N’ Roll Suicide" / William Patrick Corgan - "Space Oddity"



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY