The Xcerts s albem "Hold On To Your Heart" ani napočtvrté nepřesvědčili

14.02.2018 11:45 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Skotská partička The Xcerts se už nějaký ten pátek pokouší výrazněji prorazit. Muzikanti spolu fungují od roku 2001 a na kontě mají čtyři studiové desky, včetně aktuální novinky "Hold On To Your Heart". Na ní pokračují v poprockovém zvuku s větším důrazem na hitovost. Podaří se jim to tentokrát?
6/10

The Xcerts - Hold On To Your Heart

Skladby: The Dark, Daydream, Feels Like Falling In Love, First Kiss Feeling, Crazy, Hold on to Your Heart, Drive Me Wild, We Are Gonna Live, Show Me Beautiful, Cry
Vydáno: 19.1.2018
Celkový čas: 35:20
Vydavatel: Raygun Records

Tuzemští fanoušci mohli něco z umu aberdeenského tria okusit na loňském koncertu Nothing But Thieves v pražském klubu MeetFactory, kde byli The Xcerts v roli předskokanů. Set ale působil fádně a výkon kapely, byť byl snaživý, nenabídl přesvědčivý dojem. Trio na něm ovšem představilo některé novinky z tehdy plánovaného alba, které nyní leží na pultech obchodů.

Čtvrtý studiový zářez "Hold On To Your Heart" není špatný. Skupině se oproti předchozím pokusům podařilo připravit několik adeptů na slušné hity. Nejpřesvědčivěji z celé kolekce vyznívá zamilovaná pecka "Feels Like Falling In Love". Své kvality nabídne i balada "Hold On To Your Heart", byť originalita tu dostala slušně na frak. Ale tak je to s The Xcerts všeobecně. Kapela sází na populární poprockovou vlnu nastavenou formacemi jako Imagine Dragons či The 1975. Nabízí tak nekomplikovanou, spíše mainstreamovou hudbu pro mladou generaci. Vyložených překvapení se bohužel příliš nedočkáme. Potěší třeba saxofon v "Drive Me Wild", písni, která je ale jinak vyluhovaným žánrovým čajem. Škoda. The Xcerts nejsou špatní, ale z průměru se ani napočtvrté nevyhrabali.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY