Arctic Monkeys zahrají na Szigetu 2018

30.01.2018 20:36 - Tisková zpráva | foto: arcticmonkeys.com

Sziget 2018 přivítá kapelu Arctic Monkeys. Hvězdy indie rocku z Velké Británie jsou dalším headlinerem 26. ročníku festivalu v srdci maďarské metropole. Minulý týden oznámil Sziget třicet osm jmen, mezi nimi i první superstars světové velikosti. Hlavními hvězdami jsou Kendrick Lamar, Kygo, Mumford & Sons, ale také neméně slavná jména jako Liam Gallagher, Bastille, a mnoho jiných. Sziget se koná v Budapešti od 8. do 15. srpna 2018. Denní vstupenky můžete zakoupit již za 65 eur. V prodeji jsou také třídenní, pětidenní a sedmidenní permanentky. Více informací najdete zde.

Ikonická britská indie rocková formace Alexe Turnera, Matta Heldersa, Jamieho Cooka a Nickyho O'Malleya je v současnosti jedna z nejuznávanějších a nejoblíbenějších skupin Velké Británie a patří mezi nejdůležitější kapely rockové scény nejen pro své vrstevníky. Čtveřice založila kapelu v roce 2002 v Sheffieldu a po vydaní debutu "Whatever People Say I Am, That's What I'm Not" její popularita stoupala přímo raketově. Nahrávka se v roce 2006 stala nejrychleji prodávaným albem v historii anglické hitparády.

Od tohoto momentu si Arctic Monkeys vydobyli zcela legendární pozici, vydali další čtyři alba, jež jsou uznávaná kritiky, za své desky získali prestižní ocenění (BRIT Awards, NME Awards), patří mezi headlinery festivalu Glastonbury a celkově se řadí mezi to nejlepší, co soudobá hudební scéna nabízí. Na Sziget přiveze tahle čtveřice poctivou porci anglického indie-rocku.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY