Mirai se na debutu "Konnichiwa" úporně snaží o hity za každou cenu

21.01.2018 10:30 - Honza Balušek | foto: Lucie Levá

Tři roky si kapela Mirai krok po kroku budovala cestu k vydání debutové desky "Konnichiwa". Po dva roky starém, pětiskladbovém EP, spoustě koncertů a několika singlech ho na podzim představila. Špatné sice není, ale skupina na něm až moc tlačí na pilu.
6/10

Mirai - Konnichiwa

Skladby: Když nemůžeš, tak přidej, Pojď, zapomenem, Chci tančit, 365, Cesta z města, Anděl, Od vody, Divadlo, Jedu, Rána v mlhách, Dítě robotí (Johny Rainbow Remix)
Vydáno: 20.10.2017
Celkový čas: 38 min.
Vydavatel: Universal

Z prvního dlouhohrajícího alba Mirai je až moc cítit, že se kapela snaží za každou cenu vyrobit hit, který budou hrát rádia a zpívat fanoušci na koncertech. Na tom samozřejmě není nic špatného, ale jako by tímto přístupem kapela tak trochu ztrácela sama sebe, když je vlastně jedno, co a jak Mirai Navrátil v písničkách zpívá. Hlavní je slogan, co nejchytlavější refrén, relativně moderní produkce a zbytek je vlastně tak nějak jedno...

Nutno ale přiznat, že co se týče hitů, jde to kapele báječně. Už před vydáním desky jich měli za sebou několik a další na nahrávce ještě čekají. O to více však písničky jako "Když nemůžeš, tak přidej" či "Pojď, zapomenem" začnou po pár posleších nudit, nebo hůř, otravovat. Naštěstí kousky "Divadlo" nebo "Cesta z města" (shodou okolností obě ze dva roky starého EP) ukazují, že když chtějí, umí být Mirai osobití a svoji. Snad se jim to na desce číslo dvě podaří ve více písničkách. Hity přece jen nejsou vše.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY